sunnuntai 19. marraskuuta 2023

VAATEVALINTOJA KESÄLTÄ - TÄÄ FITTI MAKSAA 9 PUNTAA

Olen vannoutunut kirppiskävijä ja vaatteiden tuunaaja, vaikken osaa siis ommella. Tuunailuni tarkoittaa lähinnä lahkeiden tai helmojen leikkaamista, ja teen sitä useimmiten kesää kohti. Leikkasin kuvissa näkyvät housut keväällä sortseiksi, koska pitkissä lahkeissa oli pinttyneitä rasvatahroja. Eivät ne myöskään enää miellyttäneet sellaisenaan, neljän vuoden jälkeen. Ostin nuo housut vaihtokeväänä Southamptonin Primarkista muistaakseni yhdeksällä punnalla. Paksua materiaalia oleva paita on äitini lahjoittama. Kuvissa näkyvä kassi on erään mummivainaan perintöä, mutta kieltämättä sen käyttöaste on jäänyt erittäin pieneksi. Ehkä sitä ilmaistakaan tavaraa ei kannata aina ottaa vastaan. Naurattaa kyllä tuo keskiluokkainen kesäasu, koska tajusimme päivän päätteeksi puolison kanssa, että kuljimme Rauman pitsiviikoilla aivan mätsäävissä sävyissä...

Tykkäsin Rauman Sydvest-ravintolasta tosi paljon!


En myöskään käy kirpputoreilla usein, mutta tori.fi on kieltämättä aktiivisessa käytössä. Olen merkannut tämän vuoden vaateostoksia puhelimeeni, jotta näen, paljonko oikeasti ostan "uutta" vuositasolla. Voisin raportoida tänne tulokset vuodenvaihteessa. Kulunut vuosi oli luopumisen vuosi: heitin muun muassa erään 14 vuotta palvelleen villakangastakin tekstiilijätteeseen. Sen hihat olivat sen verran kuluneet ja taskut revenneet sisäpuolelta, etten olisi varmaan saanut sitä enää myydyksi. Yksi nappi puuttui, vaikka se oli ommeltu kerran aiemmin jo takaisin paikoilleen. Takki oli jo aika lailla käytetty loppuun. Heitin menemään myös joitain aluspaitoja ja -vaatteita. Minun oli pakko antaa eteenpäin pari puseroa, joiden pukeminen oli viime vuosien aikana lähinnä ärsyttänyt minua. Nettishoppailu on tämän vuoksi minulle vaikeaa: mitä jos upeannäköinen villapaita saa ihoni kutisemaan? Yritin pitkään käyttää kutittavaa "villaista" paitaa aluspaidan kanssa, mutta tästä oli kovin vähän apua.

Ehdoton filosofiani on nykyään se, että kun heitän jotain menemään tai myyn eteenpäin, en osta uutta tilalle. Kaapistani on löytynyt edelleen vaatteita, jotka "löydän uudelleen". Niitä voi leikellä ja muunnella, tai sitten ne toimivat sellaisenaan. Olen kuitenkin vain ihminen, joten kaipaan joskus myös uutta. Nyt etsintälistalla on hyvin istuva, valkoinen poolopaita, josta ei näy läpi jo vaateliikkeessä. Poolo ei ole ohimenevä trendi, ja se sopisi älyttömän monen muun vaatteen kanssa. Vinkkejä otetaan vastaan!

Ei kommentteja: