maanantai 23. joulukuuta 2013

JOULUMIELTÄ!

Olin tänään vielä töissä, ja opiskelijat olivat jättäneet mukavia ylläreitä yhteiskeittiöihin. Yhdessä oli uuni yksinään päällä ainakin 250 asteessa, ja pari keittiötä oli muuten vain saastaisessa kunnossa. Jos joku viettää siellä joulua, niin nyt on ainakin siistit paikat!

Kummitädin tekemät villasukat :) Täydellisen väriset meikäläisen makuun

Vanhemmat muuttivat keväällä pois lapsuudenkodistamme, ja olen hieman katkera. Hyvästi omakotitalo, joulusauna ja joulupukkien bongailu viereisellä tiellä. Nyt saamme joulupukkien sijaan bongailla ihmisiä, jotka menevät kerrostalon viereiseen pubiin ryyppäämään. Niitä näkyy varmasti enemmän kuin ohi ajavia joulupukkeja. Meikäläisen paketit näyttävät pikkulapsen väsäämiltä, koska jotkut lahjat ovat pehmeitä ja niiden päälle on vaikea kirjoittaa. Ja tässä kämpässä haisee silakka: avokki päätti kokeilla sinappisilakan tekoa, ja huomenna myrkytämme niillä lähimmäisemme. Olkaa hyvä vaan. J päätti myös ostaa neljän kilon kalkkunan, vaikka syöjiä on oikeastaan kaksi. Minun piti antaa isälleni kynttelikkö lahjaksi vitsinä, koska tiedän että hän heittäisi sen saman tien menemään. En löydä mistään kynttelikköä, joten se siitä sitten.


Oikeasti minulla on kyllä nyt loistava joulumieli. Pääsen jo aamulla äidin patojen ääreen, sisko tekee teemme jälkkäriä joulupöytään ja minä katson tasan tarkkaan televisiota. On pakko nähdä joulurauhanjulistus, koska saatan nähdä siellä poikaystäväni kuikuilemassa kameralle. Jännitän sekä omia että muiden lahjoja. Odotamme pikkusiskoamme saapuvaksi, koska hän on nyt niin aikuinen että hänellä on muitakin paikkoja joihin mennä jouluaattona. Mutta se mikä on oikeasti perseestä, on se että pappamme ei pääse viettämään kanssamme joulua. Käymme tervehtimässä häntä siis jo päivällä. :)Menen nyt syömään jo kolmatta pakettia konvehteja. Rauhallista joulua kaikille!

Ei kommentteja: