torstai 24. tammikuuta 2013

Back in the (sports) game!

Peppu kipeänä spinningistä, sisäreidet kipeänä salitreenistä. Naurettava joulutaukoni katkesi tuossa pari viikkoa sitten, ja olen taas kävellyt ahkerasti salille - jotain hyötyä siitäkin että meillä ei ole tällä hetkellä autoa! Aivan järjettömät ruuhkat kuntokeskuksisssa näin tammikuussa. En tiennyt, että ne uudenvuodenlupaukset näkyvät noin selvästi ihan oikeassa elämässä. :D Sehän on vain positiivista, mutta toisaalta ruuhka kuulemma hälvenee ikävästi siinä maaliskuun kohdalla...

Mä olen nyt päättänyt, että keskityn enemmän salilla käymiseen. Siinä saa tunnin pari tehdä juuri sitä mikä itselle on hyväksi, ja mahdollisimman tiukasti tietenkin! Jossain jumpissa tuntuu, että kaikkien pitää sulautua siihen samaan tahtiin eikä siitä sitten ole maksimaalista hyötyä. Rankimmat tunnit ovat siksi parhaita, vaikka olenkin niissä vielä ihan lusmu. :)

Siis zumbaamaan.

Ylempi Facebook-päivitys oli ihan pakko jakaa tähän. Yksi kaveri käy toisella salilla, ja saatattekin arvata mistä keskuksesta on kyse. Ei mulle ihan mene jakeluun, miten joku voi laittautua salille. Ihminen menee hikoilemaan ja haluaa meikkien valuvan samalla? Ymmärrän tietysti jos urheilemaan tulee päivän päätteeksi, niin meikit ovat luonnollisesti jääneet naamaan. Mutta ei kai kukaan nyt ala hiuksiaan suoristamaan mennessään kuntoilemaan?! :D Olin joskus töissä kuntosalilla, jossa aika moni näytti tosi hyvältä ottaen huomioon että siellä pitäisi hikoilla kuin possu. Siellä oli aivan hemmetisti peilejä, niiden määrä varmaan vaikuttaa suoraan siihen, että miltä ihmiset haluavat näyttää.


Minua motivoi osittain myös HeiaHeia -sivusto, jonne kirjoitan kaikki jumppaamiset ja hyötyliikunnat. Viikkotavoite kirjoitetaan tuohon ympyrään, ja sitten se täyttyy sitä mukaa kuinka aktiivinen on. Alhaalla olevassa kuvassa näkyy, että se seinä on vähän kuin Facebookissakin. :D Tiedän että on muitakin vähän kehittyneempiä sivuja, mutta olen liian laiska katselemaan niitä tarkemmin. Tämä sivu on pirteä, enkä jaksaisi alkaa mitään kaloreita sen tarkemmin merkata ja laskea. Siihen riittää maalaisjärki.

Menimme siskoni kanssa punttikselle juuri samaan aikaan kuin pilatestunti alkoi viereisessä huoneessa. Siinä sitten naureskelimme, että olemme saaneet ihan oikean hien pintaan siinä ajassa, kun porukka hengittelee jumppamatolla. Jos laihduttamisen haluaa aloittaa, niin älä hyvä ihminen huijaa itseäsi menemällä "kiinteytymään pilatekseen". Olin siellä kerran. Se varmasti vahvistaa jotain syvimpiä lihaksia, mutta kun en edes tunnin jälkeen tiennyt että pitääkö nyt mennä suihkuun. En juuri hikoillut. Oliko se liikuntaa? Järjetöntä istumista ja hengittämistä. Juurrutetaan vähän jalkoja lattiasta läpi. Jos sinua stressaa, sinne ehkä kannattaa mennä. Jos jaksat kuunnella valaidenlaulumusiikkia.


Kuva

Ei kommentteja: