keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Kesävaaterage - hoviompelija haussa

Kuvassa näkyy rätti, johon olen toistaiseksi tyytyväinen ja jota käytän silti nähtästi vain festareilla... Kuvassa olen selvinpäin ja ilmeisen kalpea.

SIIS KYLLÄ! Kirkkaankeltaisia maksihameita saa pitkän etsinnän jälkeen vain yli 200 eurolla netistä. Niitä löytyi vain muutama, eikä minun kannata maksaa opiskelijana noin paljon mistään vaatteesta.

Tämä turhautuminen sai alkunsa, kun etsin itselleni täydellis tummanvihreää neuletta/paitaa, joka olisi syksyllä kiva ja sopisi hiuksiini. Olen nyt siis päättänyt, että tämä tumma hiusväri on se mun juttu. Siihen sopisi kätevästi kaikenlaisia syviä sävyjä, kuten eräs kaveri tokaisi. Tyyliin oranssi, keltainen, mutta ei mitään hailakkaa halpista vaan ihan oikeaa värillistä kangasta. Neuletta metsästäessäni löysin esim. boozt.comista paljon sitä väriä, joka oli ollut mielessänikin. Ihanaa, väri on siis muodissa enkä keksinyt sitä ihan päästäni! Paidat olivat edullisia ja ihan mukiinmenevän näköisiä, mutta niiden materiaali oli luokkaa polyesteri-viskoosi. Ei sekään ehkä maailmaa kaataisi, mutta olisi sitten edes paksua viskoosia, sillä löytämistäni paidoista NÄKYI LÄPI. Siskoni totesi, että jos haluan tänä päivänä laadukkaan neuleen, minun pitää marssia esim. Gantin liikkeeseen. Eli paidasta, josta ei näy läpi, jossa on oikeasti väriä ja sen voi pestä 40 asteessa, täytyy pulittaa nykyään melkein satanen? Ei kai siinä sitten muukaan auta! H&M:n keittiöpyyhkeitä, anteeksi "paitoja", en lähde enää etsimällä etsimään. Istuvia paitojakin on vaikea löytää. Puserot ja muut ovat nykyisin laatikkomallia, alaspäin leveneviä tai kananmunan muotoisia. Ne eivät kuulu tietääkseni oppikirjan mukaisiin "vaatekaapin klassikoihin".

Muoti vain on siitä jännä, että Suomessa kaikki kuteet näyttävät kaupassa samalta. Kirppareiden olemassaolon tiedostan ja käyn niissä välillä kiertelemässä. Niistä voi tehdä löytöjä, ja nappasin sieltä tuossa taannoin kahden euron neuleen! Se oli itse asiassa vain vähän vähemmän pehmeä kuin unelmissani siintänyt harmaa pörröneule. Löysin myös istuvat "bisneshousut" 8 eurolla. Täydellinen reissu siis, yleensä kirppiskäynnit eivät suju ihan noin hyvin. Löysin myös Turtles-korvikset, jotka ostimme ystäväni kanssa puoliksi. Tykkäsimme niin kovasti molemmat niistä...

Ihmiset etsivät eri asioita, ja heille sopivat eri vaatteet. Minä haluan istuvaa, väriä ja laadukasta mustaa ja valkoista (kuvan neuleessa tosin yksikään noista ei toteudu...). En vaadi mielestäni ihan hirveästi. Kuitenkin jouduin menemään Ebayn syövereihin, missä tulivat haaveilemani kesämekot vastaan. 400 euroa on aivan liikaa hameesta, joten ei kai tässä auta kuin odotella keltaisen hameen isoa tulemista ja ostaa se sitten. Haluaisin vain sen just nyt. Sitten taas värikäs/musta kokouimapuku maksaa lähemmäs satasen, ja nekin pitää varmaan ostaa netistä. Kivijalkakaupoissa myydään vain sopivanhintaisia lappubikineitä. Värikkäitä bikineitä on vaikka kuinka, mutta ne parhaat ovat aina olkaimettomia. Anteeksi nyt vain, mutta tällaisena "ei laaksoa ei kukkulaa" -naisena en pärjää ilman olkaimia esim. uidessa.


Okei. Ymmärrän, että päähänpistoihini liittyvät vaatehaaveet eivät todellakaan löydy usein samaan aikaan kaupasta. Jos olisin hyvä ompelija, tekisin vaatteita itse. Äitiä voisin toki konsultoida, tai isää - hän on melkoinen velho ompelukoneen kanssa... Todetaan loppuun, että omistan kolme puntaa maksaneen hupparin, joka on hyvä vielä neljän vuoden jälkeenkin. Omistan myös 120 euroa maksaneen talvitakin, jota olen käyttänyt kohta kymmenen vuotta. Eli mitään hinkua täyttää kaappejani kaikenmaailman uutuuksilla ei ole, mutta haluaisin edes omanlaisia uutuuksia silloin, kun sille päälle satun.

Mutta muuten elämäni hymyilee! Jospa ensi kerralla ei puhuttaisi vaatteista.

2 kommenttia:

Sirpale kirjoitti...

Vaatteet...tuovat juuri samaa ongelmaa itsellekin! Plääh, kaikki kiva on kallista ja muodissa on ihme hepeneet :D

Helli Pippanen kirjoitti...

Nimenomaan! :D Tosin nyt sporttiriekalemuotiin on tullut yhtäkkiä valtava muutos näin syksyllä, ja kaupat on täynnä "preppyä" ja sellaista klassista taas. Monella menee ehkä vaatekaappi uusiksi, tai en ainakaan ymmärrä, miten nuo kaksi tyyliä saa sopimaan yhteen...