maanantai 18. heinäkuuta 2016

Hevosurheilu jumppasaleihin!

HUH! Täällä ollaan pitkästä aikaa! En olekaan nähtävästi ainoa, jonka blogi kulkee kesäisellä vauhdilla. Mulla on menoa ja melskettä riittänyt yllättävän paljon. Tämä viikonloppu tuli pitkästä aikaa vietettyä kotona, tai siis ainakin Turussa. Olin Provinssin jälkeen (Rammstein on m-i-e-l-e-t-ö-n) viikon flunssassa, mutta olin silti töissä. Voin kertoa, että koomailuksi meni. Nuhailu jatkui tälläkin viikolla, mutta olen käynyt joogassa, vihdoinkin jokirannassa ja myös mökillä! Vasta viimeviikkoisen mökkireissun jälkeen tuli sellainen todellinen kesän rentous, jota olen odottanut. Ei huolen häivää hei, vaikka tässä nyt olisi hoidettavia asioita jonossa...

Tänään päätin sitten mennä barretunnille, koska siskoni vakuutti sen olevan melko matalasykkeinen. No parin graanplieen ja taandyyn jälkeen hiki virtasikin valtoimenaan, että ei siinä kovin hiljaa taivuteltu menemään. Lähes kolmen viikon paussi hikiliikunnasta teki ehkä tavallaan terääkin, mutta viimeistään kotiin poljettuani tajusin, että tuota on kaivattu ja nyt sitä on saatava lisää. Barressa siis tehdään balettiliikkeitä tangon kanssa ja erinäisiä lihaskuntoliikkeitä vuorotellen. Yhtäkään miestä siellä ei näkynyt, mutta tunti ei ole helpoimmasta päästä! Sinne vaan sukupuolesta riippumatta, sukkahousupakkoa ei ole.

Silti sisäinen kriitikkoni nyrpisti nenäänsä tunnin alussa. Olenhan kuitenkin tanssinut balettia - vain ehkä vuoden ajan jazztanssin rinnalla, mutta silti! Tunnilla huomasi, että varmasti moni muukin on sitä tehnyt ja siksi innostuu barresta. Sen näki ainakin käsien asennoista, että menivätkö nyt ne peukalo ja keskisormi hieman yhteen ja sitä rataa. Baletista tunti ei kuitenkaan mennyt, sillä kukaan ei tullut ohjaamaan nilkkaani millilleen oikeaan suuntaan, laskenut turhan tarkasti tai hyppinyt asennosta toiseen äänettömästi. Nauratti, kun meillä kaikilla oli fitnessvaatteet ja vaapuimme sinne minne sattuma meitä vei ahtailla tangoilla. Alun musiikki sai minut tuntemaan itseni joksikin 80-luvun jumppariksi, jolle esiteltiin rytmikkäitä askelia ensimmäistä kertaa. Onneksi siskoni oli tangon toisella puolella, sillä siinä huohotetaan kiusallisen lähellä toisia! Treeni oli kuitenkin tehokas, ja pienen alkujärkytyksen jälkeen menisin myös uudestaan.

Alkavat riittää nämä erilaisista lajeista vaikutteita ottavat tunnit. Jooga on alkanut elää omaa elämäänsä fire & soul -versioina, ilma- ja saunajoogana, ja ties mitä vielä on tulossa. Minun ideaani villasukkajoogasta ei ole vielä otettu käyttöön. Barressa erityisesti pakarat ja jalat saivat kyytiä, joten ihmettelen, miksei hevosurheilustakin ole vielä otettu liikkeitä jumppaloiden ohjelmiin. Varsinkin kevytlaukka on sellainen setti, että siinä kyykkää ihan huomaamattaan hevosen selässä. Keppihevoset vain messiin tunnille ja JIIIHAA! Myös uinnista voisi ottaa eri uintityylien asentoja, joita voisi suorittaa lattialla. Perhosuinnin ponnahdukset olisivat taattua hiit-kamaa. Isäni keksi joskus työpaikan kuntosalilla spinboxingin, jossa hakataan pientä nyrkkeilysäkkiä ja poljetaan samalla kuntopyörällä. Eisiitä mitään mainstreamia ole vielä tullut...

Parasta on silti se, kun joku jaksaa kerta toisensa jälkeen ihmetellä, että tanssissahan tulee hiki/paikat kipeäksi. Kun zumbabuumi oli joskus kuumimmillaan, ihmisille tuli jotenkin yllätyksenä, että esimerkiksi kilpatanssijoiden syke tosiaan nousee ihan kiitettävästi, ja tanssimalla voi laihtua ja kohottaa kuntoaan. Tanssii tähtien kanssa -ohjelman myötä kuului jatkuvasti kommentteja, että niin se Kaikkonen vain laihtui kovasti harkoissa. Onkin kova laji se tanssi, perkele.

Tekstistä saattaa huomata, että olen todella väsynyt. Iltavuoroviikko alkakoon! Silloin jutut lähtevät käsistä, mutta ainakin saan laulaa Macarenaa täysillä ilman, että pomo kuulee. Eeee macarena!

Ei kommentteja: