maanantai 29. kesäkuuta 2020

ERASMUS-KEVÄT 2018: PAKKAAMINEN PITKÄLLE MATKALLE

Palautevyörystä pöyristyneenä päätin julkaista vaihto-opiskeluni muistelmat tänä kesänä! (Ks. kommentit edellisestä postauksesta.) Ainakin eteläiseen Suomeen on luvattu sadetta ja epävakaata säätä tällä viikollla, joten ota mukava asento ja pane blogisivuni kirjanmerkkeihisi! Pusken näitä nyt viikon ajan päivittäin: lähes muokkaamattomia kertomuksia vaihtoajaltani Southamptonista. Ennennäkemätöntä kuvamateriaalia luvassa! Aiempia Englanti-juttujani voit lukea täältä. Eivät ne ole mitään mieletöntä seikkailua, mutta tulevissa postauksissa aionkin keskittyä enemmän yleisiin ilmiöihin tai ajatuksiin, joita saattaa vaihtoaikana herätä. Aloitetaan pakkaamisesta, äärimmäisen kevyellä otteella.




Mitä Aikuinen Ihminen jättää kapsäkeistään pois? Jackie the Lesbian Feminist -nalle ei pääse tällä kertaa mukaan, vaikka hän on Englannista kotoisin. (Nimi keksittiin teinivuosinani, joten siitä on turha alkaa vinkua.) Kaikki turha pitäisi jättää pois, mutta "turha" on kovin suhteellinen käsite. Youtubessa brittiopiskelija neuvoi jättämään koristetyynyt kotiin, hän kun oli itse virheellisesti raahannut ne mukaansa. Ihan tuolle tasolle en ajatellut vajota, mutta joudun estelemään itseäni seuraavien esineiden kohdalla:

  • Aamutossut. Niitä löytyy valkoisena ja leijonanpäisinä, mutta niitä tuskin tulee ensimmäisenä ikävä pikku luukussani.
  • Italian kielen kirja. Haluaisin kertailla sitä itsekseni, jotta olisin syksyllä valmis seuraavaan kurssiin. (Lisätty huomio: kirja lähti mukaan, tilaisuus puhua italiaa tuli, en käyttänyt kirjaa.)
  • Kosmetiikkatuotteet, kun niitä saa periltäkin. Viikon lomille kannattaa ottaa pieniä purkkeja, joihin laittaa esimerkiksi meikinpuhdistusainetta tai piilarinestettä. Koska olen lähdössä koko kevääksi, olen päättänyt heittää loppuun käyttämäni tuotteet täällä päässä roskiin enkä enää osta uusia. Vähemmälläkin pärjää, ja kosmetiikkaläjä on viimeinen asia, jonka haluaisin tuoda takaisin Suomeen.
Vaatteiden runsaudesta huolimatta otan mukaan Meetvurstimiehen pari päivää käyttämän paidan. Olen Aikuinen Ihminen, en tunteeton hirviö.

Tulihan niitä tossuja sittenkin ikävä, jo ensimmäisellä viikolla. Tyyli kopioitu suoraan naispuolisilta kämppiksiltä.



Vaatteitahan tässä ollaan pakkaamassa eikä mitään koristetyynyjä. Paitoja ja takkeja minulla varsinkin riittää, joten kapselivaatekaapista olisi nyt hyötyä. En kuitenkaan usko sellaiseen jos pukeutuminen on omasta mielestä kivaa, joten pakkasin jo kaikki kevättakit mukaan. Ahdasta tulee! On hyväksyttävä, että koko vaatekaappia ei vain saa mukaansa. Siispä pakkaan useimmin käytetyt lempparit ja kaikki housut, koska niitä ei ole monia.

Erityisen tärkeää on myös muistaa, että vaikka olen tehnyt sopimuksen itseni kanssa siitä, että uusia vaatteita ei saa hankkia jatkuvasti, saattaa houkutus ulkomailla olla liian voimakas. Ja tämä on juuri se harmaa alue, jota en osaa yhtään arvioida. Jos löydän tuliaisia muille tai itselleni, miten ne mahtuvat laukkuihin?! Ystäväni sanoivat, että voin aina lähettää tavaraa kotiin niiden mukana, jotka tulevat Suomesta moikkaamaan. Tavaraa voi muutenkin lähettää erikseen, mutta en jaksaisi nähdä sitä vaivaa. Voi myös ostaa uuden matkalaukun, josta vain maksaa ylimääräistä paluulennolla.



Hong Kongiin lähteneet kaverit eivät ottaneet edes pyyhettä mukaan vaan ostivat sen vasta periltä. Ihan noin nuukailijaksi minusta ei ole, koska haluan todennäköisesti perillä suihkuun heti, enkä jaksa metsästää pyyhettä ympäri kaupunkia. Infotilaisuudessa meitä käskettiin varautumaan Ikea-reissuun heti ensimmäiseksi, sillä asuntolat ja yksityisetkään kämpät eivät luonnollisesti tarjoa kaikkea. Silti olisi kiva tietää, mitä kaikkea se tarjoaa? Olen aivan kujalla tämän suhteen, ja yliopiston sivuilta on myös mahdotonta löytää ruokaloiden sijainnit ja hinnat. Jos niiden tarjonnalla ei voi kehuskella kotisivuilla, niin ehkä tietoa on turha laittaa nettiin.

Tätä kirjoittaessani en edelleenkään tiedä, missä nukun ensimmäisen yöni. Se on ainoa asia, joka minua stressaa. En tiedä edes, menenkö ensin Brightoniin ystävän luo vai suoraan Southamptoniin. Reppureissaajana tämä olisi vähemmän ahdistava tilanne, mutta kahden valtavan matkalaukun kanssa en ala suhata ympäriinsä etsimässä halpaa hostellia.

Ei kommentteja: