tiistai 23. kesäkuuta 2015

Juhannusjuhla korvessa

Juhannus taitaa olla takanapäin jo itse kullakin. Erittäin raju pudotus oli maanantaina töissä, sillä vaikka krapulasta ei ollut tietoakaan, nukuin todella vähän siihen nähden, kuinka paljon olisin halunnut nukkua. Itse asiassa puolet juomistakin olisi voinut jättää ostamatta niin kuin aluksi aioinkin, koska ei sitä edes oikein tarvittu! Pisangia on vieläkin jääkaapissa... Mutta oli silti parempi lähteä mökille kuin olla menemättä mihinkään. :) Kaipasinkin maisemanvaihdosta.

Tällä kertaa minä sain kunnian ajaa kolmen tunnin matkan mökille autolla, jota en ole juurikaan tottunut käsittelemään. Musat päälle ja tien päälle! Yksi asia, mikä oli lähinnä koomista eikä ärsyttävää: miten joku maajussi päättääkin kuskata heinän paikasta A paikkaan B moottoritietä pitkin, juuri juhannusaattona ruuhkien aikaan?! :D Oikeasti. Meillä ei toki ollut kiire mihinkään, mutta kyllä jäin parinkin karavaanarin taakse kököttämään, kun en rankkasadekuuroissa uskaltanut lähteä ohittamaan. Välillä tuli vähän kinaa musiikista, mutta Uptown Funkista olimme harvinaisen samaa mieltä. Sen siivittämänä ajoimme viimeisen mökkitien pätkän ja saavuimme tyylillä paikalle. Tietenkin avokin veli ja tämän tyttöystävä olivat juuri silloin saunalla, eikä kukaan nähnyt huikeaa fiilistämme.

Ensimmäisenä iltana meitä oli vain neljä ihmistä ja yksi koira. Oikeastaan kaksi, koska naapurimökin koira tuli taas tervehtimään. Se oli vähän raukka verrattuna kuningatarta leikkivään Kaneliin, mutta kovasti he yrittivät toisiaan nuuskia ja jahdata. Jouduimme viemään vieraskoiran soutuveneellä takaisin vastarannalle, koska se hyppäsi veneeseen mukaan pikku souturetkellemme. Ryntäsimme jopa porukalla heittämään talviturkkimme, mutta jessus että vesi oli kylmää! Kävimme kaksi kertaa kastautumassa, mutta ei sinne voinut jäädä pulikoimaan. Palju rentoutti, vaikka siellä oli käynnissä oikea hyttysten verilöyly - siis me läiskimme niitä melkoisella menestyksellä. Silti jalkani ovat täynnä pistoja! En edes lapsena puolinakuna juoksennellessani näyttänyt näin pilkulliselta. Grillasimme kodassa yömyöhään. Järvi oli yöllä ihan maagisen näköinen, niin sumuinen, ettei rannassa lepäävää venettä pidemmälle nähnyt.



Sammakkomies siirtämässä laituria
 Lauantaina piti tosiaan herätä vähän aikaisemmin (klo 10, olisin halunnut nukkua kahteentoista), että ehdimme kalastamaan. Se piti hoitaa toisella järvellä, koska tuo tuossa kuvassa on liian pieni moottoriveneelle. Otimme kyllä surkeimmat mutta sitten taas parhaat eväät mukaan: vettä, karkkia ja juustonaksuja. Ilma oli mitä mainioin, sai vain istua ihanaa maisemaa tuijotellen ja syödä karkkia! Kalastusretki venähti sen verran, että loppumatkasta olin ihan poikki, ja nauroimme miehen kanssa hysteerisesti sille, kun pistimme juustonaksut alahuulien alle (siis sinne sisäpuolelle) ja yritimme hymyillä. Siitä ei kyllä voi laittaa kuvaa tänne... Bestis ja hänen poikaystävänsä tulivat illalla, ja aloitimme lyhyen mutta hyvin ytimekkään juomapelin. Näin jälkikäteen muistuvat myös mieleeni jotkut puheet poliitikoista ja ties mistä ihmeellisistä keskustelunaiheista iltamyöhällä...

Sää taisi vaihdella koko Suomessa tyyliin räntäsateesta hetkittäiseen helteeseen. Perjantai-ilta ja lauantaipäivä olivat hyviä, mutta sitten alkoi taas se tihkuttaminen. On se vaan tylsää! Se ei silti estänyt kolmea meistä reivaamasta strobovaloissa (eli otsalamppujen vilkkuvaloissa) pahvilautaset kädessämme. En tiedä mistä sekin taas lähti, mutta se olisi pitänyt saada videolle!

2 kommenttia:

XOXO,S kirjoitti...

Kuulostaapa kivalta juhannukselta :) Ja superhauskalta toi strobotanssi! :D

Helli Pippanen kirjoitti...

Jee, kyllä se oikeen rentouttava olikin! :) Ja toi tanssi, voi herranjumala. :D Siinä sotkettiin "viehkeää burleskia" ja modernia tanssia...