perjantai 10. heinäkuuta 2015

RUISROCK

Tämä postaushan piti tehdä jo sunnuntaina. No tuskin siellä kukaan on henkeään pidätellen odotellut... Työt ja tuollaiset pikku festarit ovat saaneet mulle sellaisen univajeen koko kesän ajan, että olen oikeasti aika naatti. Välillä jos ei ole tarpeeksi aktivoivaa tekemistä, voisin nukahtaa melkein pystyyn. Nyt viikonloppuna vedän hirsiä, mikään ei sitä estä! Ehkä en myöskään sano vastedes "JOO tottakai!" lapsenvahtikeikalle, jonka ajankohta on sunnuntaina  klo18.00-00.30... Ruisrockin jälkeen tuo oli meinaan aika nannaa!

Omalta osaltani tuo ruisrääkki oli kahden päivän mittainen. Saavuimme perjantaina melko myöhään, koska ainoa mikä varsinaisesti kiinnosti, oli Studio Killers. Onko täällä faneja?! Ne ovat omassa maailmassani ainakin mieletön bändi, vaikka animaatiohahmoja he eivät olekaan ensimmäisinä musamaailmassa keksineet. Hyvät jamit oli, vaikka vähän myöhästyimmekin niiden keikalta. Hemmetin lohi-crepen jonotus. :D


Tajusin vasta kuvia katsellessa, että olemme oikeasti aika lyhyitä verrattuna muuhun yleisöön. :D
Oli tilaa pämpätä.
Lauantaina emme päässeet kuin pari tuntia aikaisemmin alueelle, hups. Olisin voinut nukkua aamulla tosiaan taas ihan sairaan kauan. Halusimme nähdä ensisijaisesti Disco Ensemblen (luojalle kiitos teinivuosista), Pharrellin ja Axwell & Ingrosson (tuttavallisemmin Akseli & Inkeri). Ne olivat kaikki ihania, mutta Pharrell oli mielestäni paras! Vähän nostalgisia biisejä alkuun, ja olin liekeissä ensitahdeista lähtien. Ja kyllä, olin kumonnut Pisangia iltapäivästä mutta tanssiliikkeet irtoavat multa kyllä muutenkin. Muulta yleisöltä tosin ei: ehkä joka keikalla on sitten sen verran porukkaa, että jos on eturivistä jonkun verran taaempana niin on sellaisia pönöttäjiä ympärillä (paitsi kuulemma Antti Tuiskun keikalla). En voinut tajuta sitä, koska biisiä tuli toisensa perään! Encorekin onneksi saatiin, Happy-kappale loppuhuipennuksena ja joku ihme Freedom. Jonkun mielestä kuulemma "Pharrell ei tehnyt juuri mitään yleisön kanssa". 

Varoitus, seuraa fanirage. Skippaa tämä kappale jos et jaksa: Mitäköhän se laulu siellä sitten oli? Käsittääkseni artisti tulee esittämään ihmisten rakastamia biisejä eikä jauhamaan paskaa, niin kuin Macklemore ja kumppanit tekivät pari vuotta takaperin (anteeksi nyt vain). Eturivistä otettiin myös porukkaa tanssimaan lavalle. Lisäksi Pharrellin tanssijat olivat aivan loistavia, positiivinen energia tulvi lavalta. Ehkä tuon kommentin heittäjä oli sitten lähtenyt jo parin biisin jälkeen menemään.

Siis hyi ei ole edes paitaa päällä! Huom. sortseiksi kääritty playsuit on nähty blogissa aiemmin kokonaisena. Ja tuokin rusketus alkaa taas olla muisto vain...


No niiiiin, meillä siis oli tosi kivaa siellä! Minulle naurettiin viikonlopun aikana ääneen ainakin kaksi kertaa: kun puuskutin siskon luokse mäkeä ylös (ehkä vähän liioitellen) laitattamaan hiukset, ja kaksi pikkupoikaa höröttivät suoritukselleni nurmikolla. Toisen kerran, kun avasin taikajuomani keskellä risteystä odottaessani seuralaisiani pienellä nurmikonpalasella. Joku siis oikeasti naureskeli autosta ja pudisteli päätään. Mitä vaatetukseen tulee, niin päätin laittaa ronskisti aika vähän vaatetta ja mahdollisimman paljon sellaista, mitä ei muuten tule juuri pidettyä.Tekin tiedätte kyllä tasan tarkkaan, miten tämän kesän kelit ovat "hellineet"! Niinpä helteistä on nautittava kun kerkeää.


Ihana reppu jollain! En tosin oikeasti keskittynyt koko ajan kuvaamaan ihmisten selkämyksiä, vaikka lyhyt olenkin.


Tapasimme ties ketä siellä, ja on toki harmillista, että yli neljän hengen porukka ei tahdo pysyä kasassa tuollaisessa paikassa. Syöminen jäi vähemmälle, kun ottaa huomioon että pyöräilin aikamoisia matkoja, ja hytkyin musiikin tahtiin koko lauantain. Niin kuin ystäväni totesi: päivällä jamit, illalla reivit! Perjantaina pidimme bajamajoihin jonottaessa hupaisaa kisaa siitä, kauanko ihmisillä kestää käydä pissalla. Siinä ottivat ulkopuolisetkin pientä painetta meidän edessämme, haha! Kyllä se jono eteni nopeasti. Sidoin myös humalaisen kaverin kengännauhat, kehtasi vielä motkottaa että väärin meni. Taisimme myös perustaa Nightwish-nimisen bändin, mutta nimi piti jostain syystä vaihtaa. Tapasimme dinosauruksella ratsastavan miehen, kaikkien kavereita noin muutenkin, ja joku nuori nainen päätti näyttää keskaria meidän ohittaessamme hänet... Typerää lähinnä siksi, että hän itse tönäisi ensin ohittajia ja sen jälkeen näytti perään sormea, kun katsoin hieman kysyvästi. :D Ei festarihengen mukaista!

Otin kliseekuvan Viking Linen laivasta, niin kuin varmaan parituhatta muutakin. Otin huonolaatuisia videoita keikoista. Pidin ihme ääniä yön hämärässä, jotta pääsisimme eteenpäin pienessä ruuhkassa - oma soittokelloni pyörästäni on kadonnut johonkin! Tietenkään ystävien kellot eivät riittäneet siihen. Pysähdyin ottamaan jopa sairaalasta kuvia paluumatkalla, kun kerrankin olin yöllä liikkellä ja se näytti niin kivalta. Voi herranjestas. Vaatteeni saattoivat olla rivompia mitä jossain marraskuisena kouluaamuna, mutta nautin tuollaisesta kuumuudesta - että bikinien yläosa on tyyliin ainoa oikea vaatetus siihen lämpötilaan. :)

2 kommenttia:

Pauliina A. kirjoitti...

Hauska postaus!! :D Mäkin olin ruississa la-su ja oli niiiin mukavaaa ;))

Helli Pippanen kirjoitti...

Kiitos Pauliina!! :) Kiva kuulla, harmi vaan että niin moni muukin tuttu oli, enkä nähny silti kun murto-osan heistä. :D Jälkikäteen kuvista sitten näkyy, että ollaan oltu esim. 20 metrin päässä toisistamme samalla keikalla...