lauantai 15. kesäkuuta 2013

Åbo Fashion Weeks, day 3

Muoti on liikkunut nyt siihen suuntaan, että enää ei ole tärkeää tai oikeastaan edes sallittua näyttää rintavarustustaan bilettämään lähdettäessä, vaan uusi ilmiö on pepun korostaminen. Tai no se ei ole kovin uutta, mutta nyt ei tarvitse enää käyttää muotoja nuolevia mekkoja, vaan panostetaan luonnolliseen meikkiin ja höyhenenkevyisiin hörhelöpaitoihin. Miehet ihmettelevät, että missä ne tyrkyt tytöt ovat. Kengätkin ovat matalat, mutta säärtä saa näyttää koska muuten tyyli on hillitty. Tämän on huomannut muun muassa jenkkiläisistä ohjelmista, joissa koko perheen show'ssa laulajakokelaat saavat pukea lavalle pikkarien kokoiset "shortsit", mutta yläosat ovat aina hyvän maun mukaisia.

Koska less is more -ajattelu ei tunnu lähtevän maastamme millään, catwalkeilta poimitaan helposti ne trendit, jotka kannustavat peittämään ja pukeutumaan mummon vanhoihin pöytäliinoihin. Pöytäliinat henkivät vintagea ja ovat muodikkaasti pitsisiä, ja kiiltävällä vyöllä siihen saa ripauksen luksusta / kontrastia / tuot asun tähän päivään ja mitä näitä nyt on. Moniko on törmännyt noihin tosi inspiroiviin lauseisiin?

Muodin uusissa tuulissa on paljon hyviä puolia: vatsaa ei tarvitse vetää sisään kun kaupoista ei löydy muita kuin neliönmuotoisia - siis löysiä - yläosia, eikä sääriä tarvitse sheivailla koska maksimekot ovat muotia. Nyt on keksitty myös mukavat korkokengät, nimittäin lenkkarit pienellä nosteella! Meikki ja hiukset saavat olla luonnollisia (jännä juttu että tämä toistuu joka ikinen vuosi), mikä antaa siis luvan olla laiska ulkonäön suhteen vielä kesälläkin. Nyt tarvitset vain ripauksen kelmeää punaa poskille! Suomalaisen iholla (ainakin alkukesästä) se puna näyttää varmasti tosi viehkeältä.

Neonvärit sopivat tietysti parhaiten vain blondeille, joten se siitä sitten. Mihin tarvitset Elleä, kun minä kerron sinulle missä mennään. Täällä Helli Pippanen, Turku.

Ps. Tämä teksti on vielä tylsästi kuvaton, koska ulkona on ollut aikas kurja sää viime päivinä, ja olen pukeutunut lähinnä trikoisiin. :D

Ei kommentteja: