sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Åbo Fashion Weeks, day 4

Jotkut ovat varmasti kovin hämillään muotialan sanastosta. Iso osa tulee ranskasta ja englannista, joten pitänee valistaa ihmisiä, jotta he pystyvät keskustelemaan sivistyneesti haute couturesta.
  • Catwalk tarkoittaa kissakävelyä, jossa täytyy kävellä mahdollisimman liukkailla pinnoilla tai muuten vaikeutetussa maastossa korkokengissä, jotka ovat auttamattomasti aina liian pienet. Catwalkilla kävelijä pyrkii ansaitsemaan rahaa jotta pystyy ostamaan itselleen pari omenaa lounaaksi. Oman kierroksensa jälkeen kaikki nilkkansa nyrjäyttäneet mallit kävelevät kenkien suunnittelijan takana ja irvistävät kivusta.
  • Photographer. Ja koita nyt painottaa se oikein. Photographer ei koskaan tee mitään väärin, sillä hän osaa kyllä työnsä ja tyhmät mallit vain inisevät turhasta, jos on esimerkiksi 20 astetta pakkasta, intiimejä paikkoja näkyy kuvassa tai on 10 tunnin kuvaussession jälkeen hieman heikko olo. Photographer on herkkä taiteilija eikä suinkaan naisia kuolaava tavallinen kameramies.
  • Haute couture. Tämä on nyt sitä kalleinta, hienointa ja eniten kastommeidiä puvustoa. Turha arkisanastossa sinänsä, koska normaaleilla ihmisillä ei niihin ole varaa.
  • Vogue. Ilmeisesti tarkoittaa jollain kielellä muotia, mutta minulle se kertoo lehdestä jossa kuka vain saa luvan kanssa näyttää tissit.
  • Tour de France. Ei kun hetkinen, tämä ei nyt kuulunut tähän.
  •   Model agency. Työvoimatoimisto malleille, joiden pitää olla vähintään 172 senttiä pitkiä mutta silti se ei koskaan riitä. Toimistoilla malleja katsotaan kuin halpaa makkaraa, sellaisetkin ihmiset jotka ovat paljon rumempia kuin malli itse. Mallin CV:n, käytöksen ja muotisivistyksen pitää olla moitteettomassa kunnossa, vaikka heidän ei yleensä tarvitse puhua paljon työssään.
  •  Faux pas. Kun katsot iljettävää riekaletta jonkun toisen päällä tai kommentoit jotain takapajulan muoti-ilmiötä, tässä on sinulle ilmaus. Se on big no-no, nej-nej ja vielä kerran njet. Faux pas on ehkä otettu käyttöön, koska se kuulostaa coolimmalta kuin paljon käytetty "eeww". 
  • Avant-garde. Jotain, mitä minä voisin keksiä.
  • Muodin mekka. Pari nyrkkisääntöä: se on mahdollisimman kaukana Suomesta, ja sieltä saa hienompia vaatteita kuin täältä.

Ei kommentteja: