perjantai 8. tammikuuta 2016

Televisio tekee aivoistani muusia

En tiedä miten kuvailisin MTV:tä sellaiselle, joka sitä ei koskaan katso. Siis "Music Televisionia". Siellä ei näytetä enää musiikkivideoita niin kuin menneinä vuosikymmeninä, mutta siellä näkyy epilepsiakohtauksia aiheuttavaa animaatiomainontaa. Äitini kuvailee sarjoja minuutin katsomisen jälkeen yleensä "jenkkipaskaksi", näin hän on tehnyt tehokkaasti jo kymmenisen vuotta. Siten hän ei ikinä päädy esimerkiksi MTV:lle.

 Siis kiljuvan kirjavaa, hysteeristä kissojen naukumista, liukuvärjättyjä ja vilkkuvia ananaksia ja katsojien tekemiä diskovalovideoita. Kasinomainoksia, jotka täyttävät mainospaikoista varmaan 90 prosenttia. Tosi-tv:tä, jossa parikymppiset botox-leidit pissivät kännissä housuunsa, ja sitten heistä tulee rikkaita mainoskanavia. Tätä tapahtuu siis lempparisarjassani Geordie Shoressa. Miksi katson sitä?! Ehkä se on jotenkin huvittavan ällöttävää. Jo valmiiksi perusnätit naiset pumppaavat itseään jatkuvasti barbimaisemmiksi mutta pilaavat kuontalonsa yrjöämällä diskon lattialla. Ehkä siihen sarjaan tiivistyvät bilettämisen kaikki puolet...

Realitya tulee tietysti muiltakin kanavilta, mutta MTV on sen genren kuningas. Axl Smithkin sen sanoi: kanava on nykyään täyttä kuraa. Catfishiä on joskus katsottava, mutta sekin vaikuttaa niin käsikirjoitetulta ettei mitään rajaa. Eniten kummastuttavat silti sarjat (Teen Mom), jonka yhtäkään jaksoa ei pysty katsomaan kokonaan niiden teinien jatkuvan istumisen ja purkanjauhamisen takia. Tylsintä katseltavaa on, kun hillbilly-teinit makaavat sohvillaan, "tappelevat" poikaystäviensä kanssa kännykän kautta ja vain näpräävät puhelintaan. Välillä he käyvät burgerilla ja siellä maristaan, että se ja se asia on perseestä elämässä. Puhutaan niin, ettei jakseta oikein edes artikuloida. Tiedän kuusikymppisiä ihmisiä, jotka ovat monta kertaa energisempiä kuin tuollaiset vatkulat!

Avokki lopettaa Netflixinkin meiltä, koska sieltä on kaikki hyvät katsottu. Jos haluaa jännitystä elämäänsä, kohuttu dokumenttisarja Making a Murderer (Netflixissä) antaa sitä reilun annoksen. Kiehuin herkkänä ihmisenä päiviä sen katsomisen jälkeen, koska se oli niin kuumottava. Onko joku sitä mieltä, että molemmat miehet olivat syyllisiä?! Jenkkilässä on yllättävän eksoottinen meno, vaikka kulttuurejamme aina verrataan toisiinsa. Kun miettii millaista settiä olen itseeni imenyt tämän loman aikana telkkarista, niin on oikeasti kiva palata taas arkeen ja saada jotain oikeaakin tekemistä. :D Tämä oli välivuodatus, huomisen uintireissun jälkeen haluan postata lisää - kuvien kanssa!

Ei kommentteja: