torstai 9. lokakuuta 2014

Fuksi finanssikriisissä

Uutta informaatiota koulun suunnalta tulee vieläkin aika paljon, mutta eihän se riitä että siinä on sulattelemista. Olen myös tehnyt pitkällä tähtäimellä uusia hankintoja, mikä tarkoittaa sitä että rahaa palaa. Tilin saldo laskee kuin lehmän häntä. Uudet silmälasit, kännykkäkotelo ja lipasto eteiseen parantavat toki huomattavasti elämänlaatuani, mutta enää ei paljon ravintoloissa herkutellakaan. Eli töitä pitäisi saada!

Opiskelijahinnat ovat superjuttu, mutta ne eivät päde kaikissa riennoissa. 1,5 euroa shotista baarissa on toki naurettavan halpa, ja niillä kelpaa rillutella menemään. Kuitenkin hieman isommat tapahtumat baarien ulkopuolella haukkaavat hurjan paljon rahaa budjetista, enkä tietenkään voisi pitää tällaista tahtia yllä muina opiskeluvuosina. Kaiken huippu on lähestyvät ainejärjestön vuosijuhlat, joista yhteistuumin päätimme kavereiden kanssa, että se täytyy jättää ensi vuoteen. Mielestäni 75 euroa kolmen ruokalajin illallisesta ja kuljetuksista ei sinänsä ole paha, mutta otetaan huomioon että ~200 euron iltapuku siihen päälle ei ole enää edes kohtuullista. Yksi ilta linnan juhlia leikkien ei ehkä olisi kaiken tuon arvoista - ellei rahaa tule sitten viimeistään ensi kesänä lisää. Ja mulla on onneksi vanhojentanssimekko tallella! Eri asia on että mahdunko siihen...


Approtapahtumaa maksaessani luulin, että siihen 10 euron lippuun olisi sisältynyt jotain enemmän kuin haalarimerkki ja sisäänpääsy baariin. Ne jotka eivät tiedä mitä tuolla yleensä tapahtuu, niin ideana on siis kerätä leimoja karttaan juomalla karttaan merkityissä pubeissa. Voitte kuvitela kuinka paljon noihin juottoloihin pahimmillaan jollain upposi - oli kuinka opiskelijahinnat tahansa. Joudun siis totemaan, että koen maksaneeni todella monesta jutusta hiukan liikaa. Onneksi homma kuitenkin rauhoittuu, ja voin ilman muuta nähdä uusia kavereita myös tapahtumien ulkopuolella.

Mitä logopediaan tulee, tämä on ollut edelleen sitä mitä kuvittelinkin eli suurimmaksi osaksi mielenkiintoista. Joku pyysi enemmän juttua pääsykokeista ja muusta, ja valmistelen postauksen siitä mitä pikimmiten! Kurssien alkujohdannoissa tosin tuntuu, että ei päästä millään asiaan. Sitten kun päästään ja vaikeampia kursseja tulee eteen, niin mullakin menee varmaan hetkeksi sormi suuhun. Tenttikirjoja on todella mukava lukea suomeksi sen jälkeen, kun on joutunut lukemaan niitä englanniksi. Joidenkin luennolla turhaudun ja voisin nukahtaa, toisissa voisi vetää popparia samalla kun kirjoittaa kaiken mahdollisen ylös, mitä opettaja sanoo. Uudet kaveritkin ovat tosi mukavia, ja moni on mukana kaikessa mitä eteen sattuu. :)

Ei kommentteja: