maanantai 10. kesäkuuta 2013

Åbo Fashion Weeks, day 1

Mulla on tällä viikolla ihan omat muotiviikot, so stay tuned! Tarkastelen muotia, sen ilmiöitä ja muotisuunnittelijoita.

Ensimmäisessä osassa ajattelin käydä läpi mm. niitä kuuluisia luottovaatteita. Syksyisin tulee käsky H&M:n ylemmältä taholta: "tänä talvena tarvitset parkan." Tämä parka sattuu löytymään äitinikin vaatekaapista, ja sitä sanottiin meikäläisen lapsuudessa vielä anorakiksi. Kumpikin kuulostaa kamalalta, mutta takit ovat aikalailla samanlaisia. Leggingsejä on niin montaa kuosia, laatua ja versiota (jeggingsit ja treggingsit), että kenellä on valta sanoa, milloin ne ovat housut ja milloin eivät? Mun mielestä nyrkkisääntö voisi kyllä olla, että kunhan ei peppu näy läpi. Ruotsissa syksyllä vieraillessani tämä sääntö ei näyttänyt pätevän.

Lasit Primark, 1,50e!
Hyppysissäni on ensikäden tietoa tulevien vuodenaikojen muotitärpeistä, eikä tähän tarvittu edes vilkaisua muotilehtiin. Kesällä on takuuvarmasti sallittu keijukaismainen luonnonlapsilook (valkoista valkoista ja vähän roosaa), boheemi hippityyli sekä minimalistinen neonvärilook. Yksi suurimmista kusetuksista on se, kun joka toinen kesä vaatekaupoissa on toisiinsa yhteensopivaa oranssia, ja joka toinen kesä on pinkkiä. Eli toivottavasti teillä on niitä molempia varastossa, ettei tarvitse joka vuosi ostaa kaappeja täyteen "uutta trendiväriä". Tänä vuonna on tosin haettu jotain niiden värien väliltä, joten olemme taas loukussa.


Tänäkin syksynä trendiväreissä loistavat lila, konjakinruskea sekä vanha tuttu musta. Niitä yhdistelemällä saat sitten huikean persoonallisen asun, vaikka jokaisella nuorella naisella on samaa päällään koska kaupasta ei kerta kaikkiaan löydy muuta. Sinapinkeltainen saattaa kurkata jostain vaatekaupan nurkasta. Usein sanotaan, että musta on luottoväri ja se menee kaiken kanssa, mutta aika tylsää että joku yhdistää kaikki mustat vaatekappaleensa yhteen siksi koska se on turvallista. Mustien leggareiden kanssa saa pukea vaikka leopardikengät jos on hurjalla päällä.

Ballerinat Seppälästä (kerrankin löysin sieltä jotain)
Minäpä kerron, miksi niitä harmaita neuleita, mustia laukkuja ja ruskeita saappaita on sinulla jo kahdetkymmenet. Siksi, että ne tulevat joka syksy muotiin ja aina se kaupassa nököttävä trenssitakki näyttää paremmalta kuin se, jonka käytit jo viime talvena puhki. Kyllä, kokemusta löytyy täältäkin päästä. Kaikkein parasta on kyllä se, että lähdin helmikuussa hakemaan uusia talvikenkiä, mutta hyllyt olivat jo ahtaina kevätkengistä. Löysin onneksi yhden silmiä miellyttävän ja laadukkaan parin, mutta etsintä oli jo muuttunut todella epätoivoiseksi.

Ei kommentteja: