maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kevätsiivous garderoobissa!

Kevät on täällä! Sitten siivotaan se vaatekaappi, ettei keskellä kesälomaa tarvitse kaivaa villahousujen seasta niitä minisortseja. Edetään vaihe vaiheelta:

Vedä kaikki niiltä hyllyiltä alas, ja putsaa hyllyt. Sitten alkaa jyvien erottaminen akanoista, tai laihduttajilla ehkä jopa lakanoista, ehheh. Eli ne vaatteet joita et enää käytä, kannattaa viedä kirpparille tai heittää kokonaan pois. Kyllä, myös ne vaatteet joita "käytät vielä muttet tiedä minkä kanssa"! Mulla on pari vanhaa, käyttökelvotonta vaatetta mutta niihin liittyy niin paljon tunnearvoa, että annan niiden lojua kaapissa vuodesta toiseen. :D


Vien villapaidat tuulettumaan parvekkeelle ja joskus farkutkin. Ennen kaikkea koitan mahduttaa mahdollisimman paljon henkarille, varsinkin mekot ja muut, joista täytyy pitää vähän parempaa huolta. Urheiluvaatteille on pino erikseen just in case, jos niissä piilee hikipalleroita.

Koska kevät tulee ja kenkien pitäisi olla ihkussa kunnossa, vien ne suutarille mars (vasta ensi viikolla, koska nyt on hiukan kiire). Ostin myös tänä talvena kenkäostoksen yhteydessä tekstiilisuoja-ainetta yhden purkin, jolla olen innostunut suihkuttelemaan vähän kaikkia pintoja laukuissa ja kengissä. Miksen ole herännyt tällaiseen aiemmin?! Toinen pukeutujan teräsase on tietysti se teippirulla tai nukkaharja, millä voi kaikki ylimääräiset nöftät (suomeksi nukat ja muut irtoliat) pyyhkiä vaatteista pois. Musta takkini näyttää taas mustalta, jipii.

Mahtuu, mahtuu...
Olen tässä vuoden mittaan onnistunut hankkimaan niitä hemmetin perusvaatteita/luottovaatteita, että minäkin saan yhdistettyä ei-niin-friikin-näköisesti ostoksiani. Mustat korkkarit, valkoinen kauluspaita, kestävät (ja pestävät<3) sukkahousut, pikkumusta sekä pitkähkö neule. Myönnetään että nuo ovat pelastaneet monta tilannetta, joissa revin melkein hiuksiani päästä. Avokki valitti joskus, että kauheaa kun nyt ostelen noin paljon. Hän ei näytä käsittävän, kuinka monta vuotta vanhoja vaatteita oikeasti käytän arkena. Tämän talouden pyykinpesijänä intouduin kerran hiukan laskemaan hänen t-paitojaan, niitä kun on monta pinoa hänen kaapissaan: noin 50 kappaletta.

Vaatekaapin siivous virkistää mieltä aivan tajuttomasti, koska nytkin löysin varmaan kahdet housut, monta mekkoa ja paitaa joita en ole käyttänyt vain siksi, että ne eivät ole olleet näkyvillä. Kevät ja kesä, olen nyt valmis!

3 kommenttia:

Mamuus kirjoitti...

Kiitos inspiraatiosta Helli! :) Pitääki käydä noi omat kaapit läpi..

Noora kirjoitti...

Ihanaa, tämä postaus muistutti minua tulevasta urakastani (jonka koitan parhaani mukaan tyytyväisenä unohtaa): muutto ja sen mukana tuleva vaatevuoren siivous. Kaikista traumaattisin tähän asti oli juhlat, joihin olin suunnitellut mielessäni vaatteet: mekko ja tissivyö. Ja voi hyvää päivää kun tuli aika pukea päälle ja olin laihtunu kaikista tissivöistä liian pieneksi ja näin ollen myös mekosta. Se sai sitten mutkin heräämään kevätsiivoukseen, kiitos inspiraatiosta! :)

Helli Pippanen kirjoitti...

Hehe, hupsista! :D Omallakin kohdalla alkaa olla muutto pian edessä, niin senkin takia tuo oli hyvä tosiaan tehdä. :)