tiistai 15. tammikuuta 2013

Pänttäys alkoi!

Ensimmäinen viikko pääsykokeisiin lukua on nyt takanapäin. Päätin vihdoinkin aloittaa ajoissa, jos vaikka pääsisin vihdoin yliopistoon opiskelemaan logopediaa eli karkeasti sanottuna puheterapiaa. Olen tässä parin vuoden aikana punninnut hirveästi vaihtoehtojani, mutta nyt olen varma valinnastani ja muutenkin ajatukset ovat selkeitä.

Pitää kyllä päntätä yksi toinenkin kirja, mutten vaivautunut sitä vielä hankkimaan.
Olen menossa ilmeisesti oikeaan paikkaan, koska olen oikeasti kiinnostunut lukemastani. Ja mitä enemmän luen alan opiskelijoiden ja ammattilaisten kokemuksia, sitä enemmän innostun. Hiton vaikeaa sen kirjan teksti välillä on, kun joka väliin pitää tunkea tietyn luun tai lihaksen latinankielinen nimi. Missään ei sanottu, pitääkö nekin opetella ulkoa niin kaipa minä yritän parhaani niissäkin... o_o Ja olen muuten sairaan hidas lukemaan, ainakin vielä. Joku olisi lukenut tuon kirjan jo viikkoon, mutta mulla on eka kierros vieläkin kesken. :D Kyllä se tästä...

Logopediaan otetaan sisään Turussa vain 13 uutta opiskelijaa, ja voi olla etten pääse vaikka teenkin kovasti töitä. Päätin kuitenkin nyt sanoa tämän ääneen, että tiedätte mihin keskityn nämä kuukaudet bloggauksen ohessa. Ja mietin silti ennemmin niin, että menen sinne kuin että saatan päästä. Vaikka soluoppi on kyllä tosi hanurista enkä ymmärrä miten se liittyy puheterapiaan, niin se kappale on kärsittävä että pääsee muihin mielenkiintoisempiin aiheisiin!

Koska olen ollut nämä kolme vuotta osa-aikatöissä, kokopäivätöissä ja nyt taas työttömänä, on kyllä tullut selväksi että joku ammatti olisi hyvä olla. Toisaalta nämä vuodet ovat opettaneet enemmän kuin ikinä osasin odottaa, eikä "duunarin" hommissa ole sinänsä mitään vikaa. Pidän haasteista, mutta en siitä että elämä on jatkuvasti sitä ettei tiedä missä on kuukauden tai vuoden päästä. Vaikka näin saattaa olla vielä helppoa elättää itseään, niin valitsen mieluummin polun, josta minulle voi olla hyötyä ihan kymmenenkin vuoden kuluttua. Lähinnä toiveissa on siis se vakituinen työpaikka, ja vielä siinä ammatissa minkä olen itse itselleni valinnut. Wish me luck. ;) En ala jauhaa tästä asiasta viikoittain niinkuin mikäkin hikke, eli jännempää postausta on taas pian luvassa! :D

8 kommenttia:

johzu kirjoitti...

onnea pääsykokeisiin :)
ja sitte sulla on hieno banneri ja oot kaunis.

lukijasi, forangelseyes.blogspot.com
ja mun ja siskon uus: jehnablogger.blogspot.fi
^^ nuihi saa liittyy kans ja kommata (:

Katja kirjoitti...

Moikka!
Tosi hauskan oloinen blogi sulla! Liityin lukijaksi ;)

xoxo Katja
http://cloudsinmy.blogspot.fi/

Helmi kirjoitti...

Hei!

Blogistasi tehty esittely on valmis ja löydettävissä täältä! Suosittelen tarkistamaan esittelyn vielä virheiden ja täydennysten varalta. Hyvää vuoden alkua!

# Helmi (jokonappaa.blogspot.fi)

ps. Tykkään sun kirjoitustyylistä ja aiheetkin iskevät, sait juuri uuden lukijan. :)

Helli Pippanen kirjoitti...

Jes jes kiitos kaikille! :)) Täytyyki mennä kurkkimaan teijän blogeja nyt. :D

Salla kirjoitti...

Sulla on tosi mukavanoloinen blogi ja selkeä, fiksu kirjoitustyyli! :)
Tsemppiä kovasti pääsykokeisiin ja hyvä, kun on löytynyt ala josta oikeasti itse tykkää.
Itse pari vuotta sitten tahkosin oman uravalintani kanssa ja onni onnettomuudessa pääsin 1. vaihtoehtoon eli lukioon sisään. Silloin kyllä vähän kirpaisi etten päässyt Suomen urheiluopistolle sisään, mutta jälkeenpäin tajusin, että jäin vain sadasosalla ulos enkä edes tehnyt yhtä lajia ja uravalinta olisi mennyt pieleen. 1,5v. myöhemmin kuitenkin opiskelin ja opiskelen urheiluopistolla lukion ohessa eri alaa ja olen maailman onnellisin. Näin se elämä vaan heittelee! :) ja hei, jos et ekalla kerralla pääse läpi niin hae toisen kerran, äläkä missään nimessä lannistu!

Liityin lukijaksi!

http://takeofmoment.blogspot.com

Helli Pippanen kirjoitti...

Kiitos paljon sekä kivasta palautteesta että tuesta! :) En sitä tekstissä maininnut, mutta oon itse asiassa jo kerran hakenut tonne samaan paikkaan. Sillon oli tosin ihan selvää ettei sillä lukemisella sisälle mennä. :D Josko nyt tärppäis!

Pipsa kirjoitti...

Tuttavani lukee samoihin pääsykokeisiin! Tsemppiä pänttäämiseen :)

Helli Pippanen kirjoitti...

Oujea, kiitos ja tsemppiä sinnekin tuttavalle!