maanantai 28. tammikuuta 2013

Facen persoonat ja tukipilarit

Aiheena "wanha", mutta ilmiö on vaan edelleen tätä päivää. Olen lukenut laudaturin tasoisia esseitä Facebookin käyttötarkoituksesta ja muusta, mutta en paneudu siihen sen kummemmin. Totuus on, että me kaikkihan siellä päivystämme, eli kaikenlaista sieltä myös löytyy.

 Katsokaa, olen raitis -hemmot. Raittiit eivät ehkä päivittele muutoin viikolla paljon mitään, mutta vastapainoksi "se ois sit perjantai" -päivityksille he laittavat viikonlopun kunniaksi kuvia kotona nauttimastaan illallisesta, siitä kuinka he kävivät salilla tai että he menevät saunaan ja katsovat elokuvaa. Mitä tahansa, mitä ei voi sekoittaa ryyppäämiseen.

Se ois sit perjantai -ihmiset. Ja se ois sit tiistai. Se ois sit vapaapäivä. Suomen kielen nöyrät palvelijat puhkeavat naamakirjassa kukkaan. Ei tykkää.

 Meillä on muuten koira -huutelijat. Emme saa oikein selvää uudesta karvapallostasi, koska olet ottanut siitä 74 kuvaa, kun se juoksee hangessa. Kamera on heilahtanut siinä sivussa jokaisen kuvan kohdalla, ja pikku pennun silmät kiiluvat. Sitten joku sanoo: "Kivoja kuvia"

En osaa olla Facebookissa -vanhukset. Yleensä he ovat keski-ikäisiä tai vanhempia. Kun jonkun teinin kuvaan on kommentoitu 200 kertaa "oot malli<3", niin naamakirjanoviisin tunnistaa hyvin erilaisesta ja sivistyneestä kommentista: "Mainio kuva sinusta, Aliisa." Tai sitten he ovat täyteen sekaisin siitä, miten jutellaan chatissa, kuten esimerkiksi äitini. Hän halusi keskustella kanssani, mutta hän kommentoikin yhteen kuvaani: "tuleeks tää sinne"

Minä en koskaan siivoa tai kokkaa -vätykset. Sellaisen kuvan minä saan, jos joku erikseen laittaa päivityksen siitä, että on pessyt pyykkiä ja tehnyt ruokaa. Hands down, tässä on nyt niitä arjen sankareita.

Parempi elämä tykkäämällä -fanittajat. He tykkäävät Valiosta, K-Marketista, AVAsta, jostain pienestä kynsihoitolasta, Mäkkäristä, Lidlistä... Ja perässä on aina valtava mainosteksti, jonka mukaan voi voittaa upeita palkintoja. On kivaa saada koko ajan linkkejä eri ostospaikkoihin. Linkittäjien ansiosta uutisvirrassani näkyy aina jotain uutta ja hurjan kiinnostavaa. Onko teistä joku joskus voittanut niistä jotain?

Huomionhakuiset, yksinkertaisesti. Laitetaan jotain, että "vauvakuume!", ja sitten ollaan kuitenkin hankkimassa vain koiravauvaa. Hups, kun unohdit tarkentaa sen tuohon päivitykseesi. Tai että "r.i.p. Jarkko", ja se olikin vain joku hamsteri.

8 kommenttia:

johzu kirjoitti...

nuo on kyl just rasittavammat, varsinki noi huomiohakuiset :S miks kaikki pitää nykysin tulla kaikille julki?:D:

lukijasi, forangelseyes.blogspot.com

Helli Pippanen kirjoitti...

Niinpä. :D Meitä on moneksi

scattered kirjoitti...

Vanhemmasta väestä puheenollen, oma äitini oli aluksi onnistunut laittamaan kotiosoitteensa seinälleen. :)) Vanhuksista voisi vielä lisätä nämä, jotka jakavat päivässä viisi kuvaa tyyliin kissanpennuista tai auringonlaskusta, joissa on tekstinä joku imelä sananlasku tms.

Helli Pippanen kirjoitti...

Eikä, voi ei :) Nuo tapaukset onkin tosi kivoja, aina on joku spämmäämässä eri aforismeja etusivulle, onneksi omissa kavereissa ei niitä juuri ole. :D

Sini kirjoitti...

Moikka! Selailin blogeja haastetta varten ja (tietysti!) sun blogisi päätyi näköpiiriini! Käy tsekkaamassa haasteen ohjeet: http://sippuranblogi.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

Helli Pippanen kirjoitti...

Haha, kivaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hiljaset stalkkaajat unohtu :D Elikkä minä.

Helli Pippanen kirjoitti...

Hohoo, totta. ;)