tiistai 18. joulukuuta 2012

Kauneusniksejä, jotka ihan oikeasti sopivat opiskelijabudjettiin

En ole kauneusalan asiantuntija, mutta olen nuori nainen joka haluaa keksiä ihonhoitoonsa muitakin ratkaisuja kuin myyjien suositteleman 50 euron pullon, joka ehtii loppua kuukaudessa. Haluaisin helpottaa muidenkin huolia ja jakaa jotain tosi simppeleitä kauneusvinkkejä.

Palasaippua. Muutamalla ystävälläni on käytössä kasvojen puhdistuksessa ainoastaan palasaippua, ja heillä on iho kuin vauvan peppu. Itse tietenkin unohdan aina ostaa sitä, joten ostan Nivean naamaputsaria varmaan pari kertaa vuodessa... Käytin joskus meikkivoidettakin, mutta kun lopetin sen käytön, ihoni voi paljon paremmin.

Oliiviöljy. Voit ostaa eri tuotteet kynsinauhoille, hiuspohjalle ja silmäripsille. Tai sitten voit käyttää niihin kaikkiin tavallista öljyä, joka on kuulemma pieni ihmeidentekijä.

Miesten partaterä. Jännä juttu: kauneustuotteiden suurkuluttajille eli naisille tarjotaan jumalattaren sääret luovia shavereita, joita täytyy ostaa kuitenkin uusia jatkuvasti. Miehille myydään forever-hairless-partateriä, jotka ovat kuin taikakaluja verrattuna naisten tuotteisiin.


"Selänpesuharja". Jos et halua(tai sinulla ei ole varaa) jatkuvasti ostaa Välimeren hiekkaa ja tulivuoren tuhkaa sisältäviä kuorintavoiteita, ota harja tai karhea hanska käteen ja mene saunaan. Saat samalla rentoutua ja hieroa harjalla ihoasi. Toimii kuin unelma, ja verikin alkaa kiertää.

Itse toivon joululahjaksi usein jotain The Body Shopista, koska kyllä se kookosrasva aika ihanasti hellii ihoa talven pakkasissa. En silti ihan ymmärrä, että joku ostelee madagaskarinvanilja-kultahippu-öljykosteuttajia silläkin uhalla, etteivät rahat riitä loppukuusta edes ruokaan. Ja kun se ihmevoidekin on usein tehty jostain vuohen spermasta. Itseäni huolettaa aina siinä kohdassa, kun joudun siivoamaan vessan kaapin ja toteamaan, kuinka paljon turhamaisuudestani tulee jätettä. Uskon kuitenkin omistavani purkkeja vielä aika kohtuumäärän. :)

Tulin tosi tietoiseksi meikeistä ja muista siinä ajassa, kun Cosmopolitan tipahti eteiseemme puolen vuoden ajan. Joten yksi vinkki mulla vielä on: jos olet altis houkutuksille kun vain näetkin mainoksissa kauneudenhoitotuotteita, laita postiluukkuun kyltti "ei mainoksia". Poissa silmistä, poissa mielestä. :D Voi toki olla, että jotkut tuotteet ovat sijoituksia myöhempään elämään. Jos käytät rasvaa päivittäin niin ehkä ihosi ei neljäkymppisenä näytä siltä, kuin olisit päässyt karkuun Pohjois-Korean vankileireiltä. Mutta, kohtuus nyt kaikessa.

5 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Mä TIESIN, et kannattaa hankkii partaterä! :D ei oo ikinä tullu hankittuu, mut tässä taas tukea mun teorialle :DD

scattered kirjoitti...

Toimiiko noi partaterät oikeasti paremmin? 8) Ikinä tullutkaan ajatelleeksi!

Mamuus kirjoitti...

Hihi, "hellii ihoa" :D

Helli Pippanen kirjoitti...

No HEHHE! :D <3

Helli Pippanen kirjoitti...

Vähän hävettää myöntää, mutta kerran kokeiltuani olen luottanut enää ainoastaan niihin partateriin. ;D