tiistai 9. tammikuuta 2018

VAIHTOON VALMISTAUTUMINEN: 10 KOHDAN LISTA

Kaikille lienee selvää, että ulkomaille muuttaminen edes väliaikaisesti vaatii jonkin verran paperityötä. Kela haluaa tietää, mitä teen, missä ja paljonko maksan siellä vuokraa. Opettajat haluavat Suomen päässä tietää, miten Southamptonin yliopiston kurssi korvaa erään logopedian oman pakollisen kurssin, ja Southamptonista pommitetaan koko ajan tietoa pursuavilla sähköposteilla. Vaikka suurin osa tarkistuslistani asioista on yliviivattu,  tehtävää riittää silti edelleen.


Lupsakasta läksiäiskortistani päätellen minua kaivataan täällä jo nyt.

Tehtävälista on välttämätön yhdellä elämäni merkittävimmistä matkoista, ja haluan jakaa listaa myös blogissa:

  1. Kohdemaan kulttuuriin tutustuminen katsomalla Areenan/Netflixin brittiohjelmia laidasta laitaan: Windsorit, Psychobitches, Pokka pitää, Brit Awards, Tahdon morsiuspuvun Britannia, Todella upeeta, The Crown... Outlanderia katsoin Meetvurstin kanssa koko syksyn, mutta se onkin omaa luokkaansa.  Olen jo ennen lähtöä siinä pisteessä, että amerikkalainen aksentti kuulostaa vieraalta brittienglannin rinnalla. Näiden ohjelmien siivittämänä lähden etsimään sisäistä rauhaa nummille ja hakemaan lievitystä koti-ikävään lähipubien tummista oluista.
  2. Opi juomaan olutta. Tämä on pitkän ajan tavoite, enkä siis aloita tämän harjoittelua vielä Suomessa.
  3. Osta Imodiumia, Precosaa tai mitä tahansa mikä auttaa mahatautiin, jonka taatusti saan kevään aikana ainakin kerran.  Koska se on minun tuuriani.
  4. Kuitulisän ostaminen brittiläisen ruokavalion takia. Konsultoinen ruokavalion kunnossapidosta vielä ystävääni.
  5. Kuningasperheen asioihin perehtyminen muullakin tavalla kuin katsomalla heistä kertovaa parodiasarjaa, kuten Youtuben etikettivideoiden avulla (jos vaikka sattuu törmäämään kuningattareen)Jos eksyy katsomaan muiden kulttuurien esittelyvideoita siinä sivussa, niin se ei haittaa. Koomalomallani löysin itseni katsomasta keskellä yötä videota "Top 10 Most Embarrassing Miss America Fails Ever".
  6. Sanavalintojen kertaaminen: (pitkän matkan) bussi ei ole bus vaan coach. Biscuit vs. cookie. Siellä ei rakasteta jenkeistä muita kuin Drakea, joten tällaisten erottelu puhekielessä on tärkeää.
  7. Vaihto-opiskelutunnisteen lisääminen blogin sivupalkkiin
  8. Kaksi kameraa ja jalusta. Minä en hitto soikoon muuta ulkomaille ja ota surkeita kuvia. Toki voisi olla hyvä pitää näiden kanssa matalaa profiilia, etten jo lentokentällä asettele takki auki kalliin näköisiä vempeleitä.
  9. Vaatekertojen suunnittelu niin, että ne sopivat vihreänharmaan kevätmaiseman kanssa yhteen. Punainen takki Edinburgh-kuvissani ei ollut sattumaa. Mietin jo, kuinka paljon on liikaa skottiruutua yhdessä asussa...
  10. Matkavakuutus. Kotivakuutukseen kuuluva matkavakuutus ei taatusti kata kaikkia riskitilanteita, joita viiden kuukauden aikana saatan kohdata, eli tämä asia kaipaa vielä päivitystä. Äiti ilmaisi kauniisti, että mitä jos minut "täytyy raahata sieltä yhtäkkiä Suomeen". Kiva! Eurooppalainen sairaanhoitokortti olkoon turvanani ensiapua vaativissa asioissa, mutta se mitä luin englantilaisen tuttavani umpilisäkkeen poistosta, aiheutti hienoista epäluottamusta sikäläisiin sairaaloihin.
Blogini bannerikuva vaihtui jokin aika sitten, mutta tuon kuvan on tarkoitus olla vain väliaikainen!

Ei kommentteja: