lauantai 5. maaliskuuta 2016

#vainlogopediajutut
Kuvat ovat Halisten ihanista maisemista viime viikonlopulta, kun sää oli täydellinen hevosten tuijottamiseen, kuvailuun ja käppäilyyn. Sinne piti tietysti lähteä upouusissa istuvissa housuissa eikä lenkkitamineissa... Lupaan, että tämä on viimeinen opiskelupostaus vähään aikaan, mutta myös ne, jotka eivät tiedä mitä kaikkea puheterapeutit voivat tehdä, kannattaa ehdottomasti lukea tämä! Otsikko kuvannee tämänhetkisiä fiiliksiä parhaiten, mutta otsikko voisi olla myös "ei vain ärrävikoja". Ensi viikolla en välttämättä ehdi bloggailla sen enempää kuin tälläkään viikolla, mutta koittakaahan pysyä housuissanne!
  • Olemme ruokkineet toisiamme piltillä, porkkanalla, ruisleivällä ynnä muilla. Opintopisteiden eteen on aika jännää yrittää asettua cp-vammaisen saappaisiin ja antaa kaverin ruokkia, kun omat silmät ovat kiinni ja "leuka ei toimi". Tuoreimman tiedon mukaan meidän on myös tänä keväänä opittava änkyttämään eri tavoilla.
  • Kävelin erää päivänä valtavan mustan salkun kanssa kaverin luokse testaamaan hänen lastaan paritehtävän takia. Näytin todennäköisesti tosi tärkeältä tyypiltä tai siltä, että laukussa olisi joku pommi. En ihan ymmärrä, miten moinen salkku leluineen voi maksaa 1000 euroa. Ihme kun en unohtanut sitä mihinkään.
  • Ainejärjestön huoneessa tehdään paitsi paritöitä, opetellaan myös väsyneimpinä tunteina puhumaan päästä keksittyä saamea, suunnitellaan pippaloita ja luetaan vauvafoorumin legendaarisimpia keskusteluja.
  • Kysyn silloin tällöin itseltäni (esim. tilastotieteen kohdalla) sitä kuuluisaa kysymystä, jonka tarkoitus on rentouttaa: "onko tällä väliä puolen vuoden päästä?" No kyllä on, koska jos ei pääse tilastotieteestä läpi, opinnoissa on turha yrittää edetä. Sen sijaan sipsipussin kohdalla vastaus kysymykseen on jyrkkä ei.
  • Olemme maanneet yksitellen pöydällä, kun jokainen saa kokeilla venyttää toistensa kurkunpään lihaksia valvotuissa olosuhteissa (voice massage). Sitten belgialainen asiantuntija varoittaa tappamasta toisiamme: "don't grab both sides of the larynx, you don't want to kill anyone." No hyvä kun sanoit.
  • Meillä edetään paljon ns. perse edellä puuhun: tehtävissä pitää miettiä kuntoutusmenetelmiä, vaikka odotamme että opettajat kertoisivat meille siitä ensin edes jotain.
  • Emme voi lähteä yhdelle risteilylle ilman, että kaikkien aikataulut sotkeutuvat ja tulee lisätehtäviä. Terveisiä Alcatrazista (ja kiitoksia GOOM).
  • Ystävänpäivä, itsenäisyyspäivä, krapulapäivät, "hiihtoloma"... Kaikki nuo olisivat teeskentelyä ilman lähestyvää tenttiä. Linnan juhlia katson varmaan seuraavaksi kolmen vuoden kuluttua ilman minkäänlaisia paineita.  

Tuostakin tämän kevään hakijat saavat osviittaa, mitä opiskelu teorian lisäksi sisältää. :D Tsemppiä kaikille pänttääjille!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Itseäni mahdollisesti kiinnostaisi logopedian opiskelu, mutta en ole enää mikään teinityttö (vaikka siltä kyllä ihan tuntuukin). Mietityttää, että onko logopedian opiskelijoissa muita n. 40-vuotiaita vai ovatko kaikki sinun ikäisiäsi nuoria? :)