lauantai 16. tammikuuta 2016

ONGELMIA SUOMALAISESSA SUORASSA LÄHETYKSESSÄ

Pitkälle on päästy, mutta luoja että niitä kiusallisia tilanteita ilmaantuu - ainakin eilisessä Kultainen Venla -gaalassa. Tavallaan on outoa, että täällä ei osata käyttäytyä protokollan mukaan, kun lähdetään kylille. Osaamme sen hiljaa istumisen, mutta emme aina sitä esiintymispuolta. Tein joskus Emma-gaalasta samanlaisen huomioraportin, mutta siinä lähinnä naureskelin enkä pistänyt kättä silmieni eteen myötähäpeän nimissä. Huomio: ymmärrän hyvin, että ihmiset ovat hermostuneita tuollaisissa hienoissa gaaloissa, ja siksi kaikki ei mene aina käsikirjoituksen mukaan. Tosin eipä siellä ollut paikan päällä kuin heidän omia kollegoitaan, mutta kenties näyttelijöille, esiintyjille ja ohjaajille tv-kamera on jotenkin vieras? Siis mitä?!

Missä olivat ns. tavalliset ihmiset? Miksi oli otettu pienin mahdollinen sali, joka Helsingistä löytyy? Sinne mahtui tasan tarkkaan se tv:n tunnetuin kerma, ja yleisö oli pienempi kuin Idolsin finaalilähetyksessä. Ja se on silloin pieni. Toki maassamme on sellainen säästökuuri, että on ihme, että koko gaala saatiin järjestettyä.

Tämä menee varmasti hermoilun piikkiin, mutta miksi hemmetissä pitää puhua mikrofoniin kiitospuhetta ennen kuin esittelymusiikki/juontajan puhe on päässyt loppuun asti? Tuntui todella metsäläiseltä tuollainen huutelemaan ryntäily.

No se psykologi kaatui eli teki ns. jenniferlawrencet. En tiedä, oliko hän nauttinut jotain juomaa. Hieno hame sillä oli.

 Kun kauppakeisari kerran pääsee maalta ihmisten ilmoille, hän voisi toki keksiä jotain muutakin sanottavaa kuin "vielä kerran kiitos". Juontaja olisi voinut siinä välissä tulla sanomaan että hei, tämä show muuten loppuu nyt. Hän odotti juuri sen verran, että viimeisestä palkintopuheesta tuli kiusallisen pitkä ja hiljainen. Tosin kauppakeisarille minulta riittää pelkkää rakkautta, hän on niin lupsakka tyyppi. Rakkautta riittää noille monille muillekin, mutta en käsitä miksi noita juttuja ei harjoitella/opeteta vieraille tarpeeksi.

Emme seuranneet kuitenkaan esim. Oscareita tai Jussi-gaalaa, joten mielestäni oopperalaulajan tilalle olisi voinut ottaa jotain vähemmän kankeaa. Se ei mielestäni sopinut Riitta Väisäsen stand-upin ja muun huulenheiton sekaan ollenkaan.

Kohokohta oli (näemmä Twitter-yleisönkin mielestä) ehdottomasti elämäntyöpalkinnot. Siellä Hannu Karpo ja Riitta Väisänen samaan aikaan kuin vanhat ystävät, ja Riitta veti sellaisen show'n että hänet halutaan varmaan takaisin televisioon. Silti sekin lähti käsistä ja meni liian pitkäksi. Karpo ehti sanoa jotain aamutakissaan, jolle emme muuten koskaan saaneet selitystä. Hän taisi tulla suoraan saunavuorosta, mutta sehän sopii hänen imagolleen oikein hyvin.

"Mitä tahansa voi tapahtua suorassa lähetyksessä." Nähtävästi enimmäkseen virheitä. Annan 3/5. Iltapuvuista en mene sen enempää sanomaan muuta, kuin että vaatimattomina suomalaisina menemme jo parempaan suuntaan. Mutta jos kutsu sisältää sanan "gaala", en oikeasti laittaisi pienintä baarimekkoani päälle, jonka löydän.

Ei kommentteja: