sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Synttäriviikonloppu!

Täytin perjantaina 22 vuotta, ja päätin samalla etten enää 23 täytäkään. Tuli aikamoinen sokeriähky päivän herkkusaldosta, kun tein töihin yhden kakun ja J teki vielä yhden kotiin, kun perhe kävi synttärikahveilla. Minua eivät juuri kiinnosta Iittalan kivilyhdyt tai aaltomaljakot, mutta yhtä hienostelusettiä olen kaivannut siitä asti kun ne tulivat markkinoille: Marimekon Sukat makkaralla -laseja. Ne ovat niin mua, ja niin sinisiä. :D Avokki antoi lahjaksi ison, sinisen kannun ja vanhemmat ja sisko toivat kaksi lasia. Toivon saavani kenties jouluna niitä vielä pari lisää. ;) Pikkusisko antoi söpön kahvipurkin, joka oli ostettu kaupasta, jonka olen nimennyt virallisesti lahjakaupakseni. Suunnilleen mikä tahansa keskustassa sijaitsevasta Ajno-kaupasta kelpaa.

Oikeanpuoleinen purkki on uusi tulokas tähän kokoelmaan, joka onkin vahingossa kasvanut jo melko suureksi. :D
Isompi juhlinta siirtyi siis lauantaille. Menimme J:n kanssa syömään Naantaliin, jossa olemme käyneet oikeastaan joka kesä. Söimme Trapinpihassa: hyvät ruuat, ihana tunnelma ja mukavat tarjoilijat. Koska olen tylsä ja totaalisen rakastunut Pihan pihvi -annokseen, otin sen tänäkin vuonna. Naantali on jumankauta taivas maan päällä. Ihmiset olivat tosi hyväntuulisia, rannan alueella oli hiljaista, autojen ääniä ei kuulunut ja ihmiset eivät pitäneet kiirettä mihinkään. Naantalissa ihmiset asuvat rakennuksissa, jotka voisivat olla suoraan Muumimaailmasta tai jostain muusta sadusta. Paikalliset(?) kyselevät pienillä kaduilla että kukas se unikeko nyt olikaan tänä vuonna. Naantalin lapset ovat aivan taatusti kaikki punaposkisia pellavapäitä. Naantalissa kenellekään ei tule varmaan edes krapulaa, olen siitä aivan varma. Eli se Hese on siellä vain turisteja varten. Eilenkin siellä pelattiin tennistä ilman paitaa valkoisissa sortseissa. Tyylimokaisia turistejakin tosin näkyi - kuka lähtee Naantaliin Crocseissa?

Mun hiukset oli kiharalla ja paljon paremmin vasta illemmallla.
Mamman vanha käsilaukku, koru ystävältä ja paita One Waysta. Hameen photoshoppasin päälleni.

Illalla pääsin viettämään parin ystäväni kanssa sitten jokirantaan synttäreitäni. En ollut ollenkaan valmistautunut siihen, että heidät näkiessäni saisin heliumpallon laukkuuni kiinni, tiaran päähäni ja skumppapullon käteeni. Istuimme ja "nautimme" DBTL-festarista, oikeastaan aidan takaa kuului vain ihan kauheaa mökämusiikkia. Kuvittelisi että nurmikolle/jokeen pissaavat humalaiset olisivat vieneet huomion pois minun ilmapallostani, mutta kyllä se tuntui ihmisiä kiinnostavan siinä ruuhkassa kaikkein eniten.

"Onks sulla polttarit?" Lukutaidottomia liikenteessä.

Loppuilta meni Aussie Barissa. Täytyy painottaa että olin melko hillitysti liikenteessä ja käyttäydyin hyvin. Kuitenkin siinä vaiheessa kun astuin laivan kannelle ja huudahdin kaverilleni jotain (ihan niin kuin voisin keskellä päivääkin huudella), joku äijä katsoi minua niin kuin teinejä katsotaan vappuna. Tämän inspiroimana listasimme pöydän ääressä vakavin naamoin: jokilaivalla ei saa juoda, ei saa huutaa että "ihana biisi!", koska se on tosi lapsellista. Eip, ihan paskaa musiikkia tulee ja jazziahan siellä pitäisi soittaa. Ei saa korottaa ääntään koska olemmehan Suomessa. Ei missään nimessä tulla kruunu päässä heliumpallon kanssa jokilaivaan, koska joidenkin mielestä nämä paikat kai ovat rinnastettavissa suviseuroihin.

Ei kommentteja: