lauantai 24. joulukuuta 2016

MENNEIDEN JOULUJEN MYYNTIHITIT

Monella on varmaan kätkössä piikkimattoja, kahvakuulia (2,5 kg, kiitos uskostanne lihaskuntooni) ja muita jouluhittikamoja, joita ei enää ehkä tule niin käytettyä. Haastankin jokaisen enemmän tai vähemmän lomailevan jouluihmisen palauttamaan aarteet käyttöön loppuvuodeksi, jos niitä ei ole viety kirpparille. Tämä toimii samoin kuin vanhan vaatteen löytäminen omasta kaapista: taaimmaisesta vaatepinosta saattaa löytyä joku tähän hetkeen sopiva helmi.

Sitten on sellaisia asioita, jotka saavat jäädäkin unholaan. Joissakin perheissä niistä saattaa tulla sisäpiirivitsi tai osa perinnettä, noista jälkimmäisenä meillä Il Divon joululaulut. Äiti sen taisi joskus ostaa ja sitä soitetaan edelleen, vaikka Il Divo ei kai enää tee Suomeen keikkoja pikkuhousuja heittäville naisille. Vaan on yksi toinenkin joulun aikainen sensaatio vyörynyt Suomen yli sellaisella voimalla, että itseäni hirvitti silloin: Baseballs. Rockabilly-bändi, joka lauloi mm. Katy Perryn biisejä omalla tyylillään. Oletan ns. oikeiden rockabillyharrastajien suuttuneen aikanaan Baseballsista, mutta näillekin veijareille satoi nuorten ja vanhempien naisten pikkuhousuja. Minä olen vuosienkin jälkeen yhtä kysymysmerkkiä, että mihin suoneen tuo covereita syöksevä miesbändi oikein osui. Nostalgisoinnin osalta Lana del Rey tuli myöhemmin ja onnistui kokonaisuudessaan vähän paremmin...

Kuvissa näkyy menneiden vuosien joululahjoja. Kukkanen tuli ovelle yllätyksenä vuokranantajalta. Ei olisi niin pehmoksi tarvinnut ruveta.

Jalkakylpy. Siis sähköllä toimiva, poreileva jalkakylpylaite. Äiti sai sellaisen joskus ja ehkä jopa minun ehdotuksestani (olin kai yläasteella), ja hän käytti sitä pelokkaana parisen kertaa. Ilmeisesti se ei ollut mukavakäyttöinen vaan pelkästään hankalaa ja outoa. En tiedä, saako näitä vielä jostain ja menevätkö ne samalla tavalla kaupaksi. Hyvää vain tarkoitimme, ettäs tiedät! Haluaisin myös huomauttaa, että joulun aikaan myytävä vaniljainen Coca-Cola on jotenkin hirveä virhe niin isolta firmalta. Ei kai kukaan nyt vanhaa kunnon kolloo ala maustamaan! Onko sitä pakko juoda, jos joku tarjoaa? Nautin kokikseni alkuperäisenä ja niin kylmänä, että se vähän sattuu.

Nokia 3310. Puolet Suomen kansasta sai Joulupukilta tämän teknologian hiomattoman timantin vuonna Gimmel ja pyjamabileet. Kaikki kaveripiirissämmekin saivat sellaisen, ja joku vanhempi jopa kirjoitti huolestuneen kirjeen luokallemme hieman myöhemmin. Kännyköistä tulee kuulemma helposti statussymboleita. Kirjoittaisipa hän nyt uuden kirjeen, sitä tosin tuskin luettaisiin paperilta. Jos kaivat vanhan kunnon 3310:n tai sen lähisukulaisen laatikosta ja käytät sitä nykyisen puhelimesi korvikkeena edes muutaman päivän, ilmoita siitä minulle kommenttiosiossa. Et varmana pysty.

Piikkimatto, foam roller, Aromipesä, tasapainolauta, Zumba-videot, mitä näitä nyt on. Paranna läheisesi elämää kertaheitolla ja oleta, että hän alkaa jonkun keppihevosen kanssa kohentaa kuntoaan kuin tyhjästä. Tammikuu koittaa taas pian... :)

Ihanaa joulun aikaa ja hitosti taikaa. Saako naapurille valehdella, että tontut täällä juoruavat vielä puolenyön jälkeen emmekä me?

Ei kommentteja: