sunnuntai 1. helmikuuta 2015

In Finland we...

...Loiri. Vain Suomen televisiossa voidaan parhaaseen katseluaikaan näyttää miehiä leirinuotiolla, jossa puhutaan oikeasti melko tavallisista asioista ikään kuin saunailta olisi alkamassa. Lisätään vielä se, että tasavallan presidentti on mukana istuskelemassa. Vain meillä näytetään iltaohelmistossa sarjaa miehestä, joka kertoo kahdesta lapsuuden mielikuvitusystävästään, eikä kukaan naura (ainakaan pahalla). Voi tätä menoa. Loiri sitä loiri tätä. Hohhoijaa jo.

...Alcohol. Vain Suomessa voidaan päättää teipata alkoholia mainostavat rekkojen kyljet kuvittelemalla, että se parantaa Suomen alkoholiongelman. Tähän haluan myös huomauttaa, että vaikka moni tietää että muissakin maissa viina tuottaa vaikeuksia, niin ei se poista sitä ongelmaa täällä koti-Suomessa. Minun ei tehnyt mieli alkoholia lapsena/nuorena, koska vanhempanikaan eivät tehneet siitä suurta numeroa, eivätkä juoneet kännejä silmieni edessä. Siinä voisi olla ensimmäinen neuvo niille, jotka kittaavat lastensa nähden/kanssa.

 ...Tekosyyt. Paras argumentti, jonka olen kuullut kysyttäessä ihmistä lahjoittamaan johonkin järjestöön, on "mä maksan jo veroja". No sehän auttaa. #laputsilmillä

...Bussikulttuuri. Eihän se jumankauta nyt käy, että sanoisi vieressä istuvalle että "anteeksi, jään tässä pois" tai mumisisi jotain kommunikoinnin tapaista. Painetaan stop-nappulaa, vaikka sitä olisi painettu jo muiden sosiaalisesti lahjattomien toimesta viisi kertaa ennen samaa pysäkkiä.

...Äitiyspakkaus. Ei tietenkään kannata kaupallistaa tuotetta, joka saattaisi lisätä Suomen pikkuruista vientiä ulkomaille. Kuka tämänkin sai päättää? Myyntiin vaan!

Rakkahin terveisin: mulla on kalenterissa varsinaista vapaa-aikaa kolmen viikon kuluttua. Pientä kipinää korvien välissä saattaa tästä syystä aiheutua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Bussikulttuurista on kyllä pakko sanoa, että muutettuani Itä-Suomeen, tää asia on muuttunut täysin! Ihmiset, niin se bussikuski kuin matkustajatkin, ovat täällä aivan eri luokkaa, kuin etelän suunnalla. Kuskia tervehditään bussiin noustessa, matkustajat voivat hyvinkin jutella keskenään ja ihan jopa istua vaikka viereenkin. Mutta mikä oli musta kaikista hienointa, bussikuski KIITTÄÄ matkustajia heidän pois jäädessään. Jokainen kuski siis oikeasti huikkaa kiitokset joka pysäkillä pois nouseville ja yhtälailla matkustajat huutavat kiitokset. Myös apua voi pyytää ihan ongelmitta, mulle on muutamaan kertaan kuski huikkaillut oikeita pysäkkejä jäädä pois, kun olen mennyt vieraammilla suunnilla. Lempparini tähän mennessä on ollut, kun tulin myöhäisellä bussilla kotiin ja noustessani pois kuski huusi mulle että "kiitos ja hyvää yötä!". :D Pieniä asioita, mutta mua piristää nämä edelleenkin.

Helli Pippanen kirjoitti...

Hoi! Osasinkin odottaa, että varmasti muualla Suomessa tämä asia poikkeaa melko vahvastikin. :D En kertakaikkiaan tiedä, mikä siihen on syynä. Mutta että kuski vielä kiittää eikä toisinpäin! Sehän kuulostaa jo uhkarohkealta sovellettavaksi tänne päin. ;)

Mullakin on kaveri kotoisin Kotkasta, joka totesi myös saaneensa pienen shokin Turkuun muuttaessaan - niin yrmyä sakkia linja-autoissa. Tosin täälläkin on aurinkoisia kuljettajia, eikä matkustajiakaan voi laittaa samaan muottiin. Yleisilme on täällä kuitenkin selvästi synkempi. Yritän kantaa korteni kekoon tervehtimällä kuljettajaa ja katsomalla muita edes silmiin, haha.

Nauti siis siellä mahtavasta joukkoliikenteestä! :) Ja tuo ripaus tännekin suuntaan, jos käyt etelämmässä.