torstai 17. heinäkuuta 2014

Keksinpä pyörän uudelleen

Mahtoi crossfitin kehittäjällä olla otsikon mukainen ajatus päässään kun leikkiin lähti. Kuten joku kuukausia sitten tokaisi osuvasti ja kaikki ovat sen varmaan huomanneet, crossfit on ihan kuin kuntopiiriä. Pikkukaupungin uimahallissa oli kuntopiiriä ainakin kymmenen vuotta sitten, ja ties kuinka kauan sitä on jo maailmassa tehty. Crossfit-harrastajat jostain syystä ottavat tästä nokkiinsa sen sijaan että nauraisivat itselleen. Perusteluna kai käytetään sitä, että crossihomma on paljon rankempaa kuin perus kuntopiiri. Vähän eri liikkeitä ja enemmän viidakkomeininkiä, uskon sen. Yhtä lujaa sitä kai voi silti tehdä. Ai mutta sitä ei ole ennen tehty karuissa tehdashalleissa! Siellä tulee ehkä sellainen olo kuin olisi jossain Niken mainoksissa - just do it. Ja bodypumpithan eivät ole enää mitään tällaisen rinnalla.

Tuntuu nyt vähän samalta kuin joku tulisi huutaman että "hei, keksin tällaisen jumpan missä on tanssillisia liikkeitä ja syke on koko ajan korkealla. Kutsun sitä run-like-a-motherfucker-hiit-treeniksi." Aerobic?

Syytän säärien jännästä värityksestä puhelinta. :D
Jos joku haluaa olla salilla oikeasti cool, tässä on yksi idea: isäni kertoi joskus siirtäneensä kuntopyörän pienen nyrkkeilypallon viereen. Siinä voi sitten hakata ja polkea samalla. Karun Rocky-meiningin viimeistelee vanha kunnon hikipanta ja asiaankuuluva soundtrack!
 
Ei mutta tosissaan, keksin itsekin uuden lajin. Kokeilin keväällä lämpöjoogaa. Tajusin että kun on naurujoogaa ja saunajoogaa, niin minä haluan jotain mikä tuntuisi vielä kotoisammalta ja idyllisemmältä puuhalta. Vaikka sunnuntaiaamuisin voisi pitää pullantuoksujoogaa: kuvitelkaa sama tuoksu mikä leipomoista tulee. Joogaa sellaisen tuoksun täyttämässä huoneessa aamulla, niin että kaikilla pitää olla villasukat jalassa. Äänimaailmana voisi käyttää ennalta äänitettyä rasvan tirinää pannulla. Tai kahvin porinaa.

Kirjoittaja parjaa crossfitiä ehkä juuri siksi, koska tietää ettei itse jaksaisi sitä omalla kunnollaan tehdä.

Ei kommentteja: