perjantai 8. maaliskuuta 2013

Femakot liekaan - NOT!

Jossain lehtigallupissa moni nainen kieltäytyi kutsumasta itseään feministiksi. Feministit ovat miesvihaajia, ärhäköitä ja hysteerisiä ja varmaan myös lyhyttukkaisia ja lesboja. Jokainen nainen, jonka mielestä naisten asemassa ja kohtelussa voisi olla vielä vähän parannettavaa, voisi sanoa edes kerran ääneen jollekin miehelle olevansa feministi. Brittiläinen miespuolinen ystäväni kun ei edes tiennyt, mitä sana tarkoittaa.

Naistenpäivän kunniaksi kesäkengätkin saapuivat Brandosilta!
Trendissä oli pari kuukautta sitten hyviä esimerkkejä naiseuden stereotypioista: uranainen on piinkova ämmä, riitelevä nainen on hankala ja aggressiivinen, juova nainen on holtiton ja tyhmä. Miehillä taas ura, vastaansanominen ja juominen nähdään aika luonnollisina juttuina. Hamettakaan ei saa enää käyttää, koska sehän on huomion hakemista, varsinkin toisten naisten mielestä. Se naisten välinen solidaarisuus ei koskaan tule olemaan todellista, jos akat tuijottelevat toisiaan ilkeästi kaupungilla.

Olenpa ollut melkein missä tahansa töissä, niin tosi usein mies osaa näyttää naiselle missä kaappi seisoo. Sitten kun siitä älähtää tai yrittää ihan hyvässä hengessä neuvoa miestä, joka ei hupskeikkaa osaakaan ihan kaikkea, niin mies suuttuu ja nolostuu. Ottaa nyt neuvoja vastaan muijalta. Montako haukkumanimeä keksitte, joka koskisi vain miestä? Naisille keksii aika monta. Jos miestä huorittelisi, niin pitäisi muistaa sanoa mieshuora. Ja senkin mies ottaa yleensä kohteliaisuutena.


Naiset haluavat arvostusta. Joskus vaan niiden keinojen kanssa mennään pahasti metsään. Ystäväni kertoi käyneensä katsomassa niitä kuuluisia vaginamonologeja. Ne ovat kuulemma täyttä shaibaa ja nolaavat naiset. "Kuukautiset haisee", siellä huudetaan. Tuollaisella tyhjänpäiväiselläkö meidän pitäisi saada uskottavuutta? Mitä jos käyttäisimme aivojamme emmekä esittäisi tyhmiä, ja kävelisimme selkä suorana kohti haasteita?

 Kun kirjoitin raha-asioista blogissani syksyllä, sain kommentin että olen keskiluokkaisen perheen lellikkilapsi. Jos kirjoituksen perässä olisi lukenut "Pertti Pellilä, kauppatieteiden maisteri", sitä olisi varmaan pidetty filosofisena pohdiskeluna. Mahtaa joitain miehiä ärsyttää, että olemme ottaneet blogimaailman haltuumme. Luemme toistemme pirteitä juttuja mieluummin kuin jonkun miespoliitikon kapulakieltä syrjäytymisestä.

Olot ovat parantuneet, mutta oi, kuinka paljon niiden putkiaivojen sisään on vielä tungettava. Joidenkin mielestä naurava ja kaunis nainen on typerä. Siksi monet fiksut naiset eivät uskalla näyttää hyvältä eivätkä naura typerille vitseille, koska se on niin pinnallista ja joku vielä luulee häntä hölmöksi. Mutta hei, jos näytätte seiniä nuolevilta itsensäinhoajilta, se ei ole kenenkään kannalta parempi. Miehille se nyt ei ainakaan yleensä kelpaa, jos te sitä haette.
 
Menemme tänään sattumoisin ulos syömään poikaystävän kanssa, ja ajattelin maksaa oman ateriani sen merkiksi, että olen itsenäinen nainen! Hyvää naistenpäivää kaikille! :)

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kävin kattomassa ton rahapostaukseen tulleen kommentin. Ensin ajattelin, että voi kauhee kuin rumasti sanottu. Mut tarkemmin ajatellen sehän oli ihan kommentti paikallaan, juuri katkeruudestahan sä siinä postauksessa myös puhuit :D

Hyvää naistenpäivää! (Sulle on sen kunniaksi timjamikimppu!)

Anonyymi kirjoitti...

Minkä takia miehiä ärsyttäisi naisten blogit? Ja eikös tämä(kin) blogi ole pääosin sitä tyhjänpäiväisyyttä, jolla ei paljoa uskottavuutta saa?

Helli Pippanen kirjoitti...

Se on ihan totta :) Ja jipii, kiitos <3

Helli Pippanen kirjoitti...

Hyvä Anonyymi, älä yritä tulla lyttäämään mun blogia just silloin, kun mä kirjotan "oikeaa" asiaa. Ei tällä blogilla ole lähdetty alunperin uskottavuutta edes hakemaan, vaan kirjoitan tänne juuri siitä, mistä itse haluan. :)

Tämän piti olla kannustushuuto naisille, mutta sinä tulet tietysti huutamaan, kuinka tyhjänpäiväistä sekin on. Vaikeaa arvata, kumpaa sukupuolta edustat.

Anonyymi kirjoitti...

Itsehän kirjoitit: "Naiset haluavat arvostusta. Joskus vaan niiden keinojen kanssa mennään pahasti metsään."

Tarkoitin sitä, että on huvittavaa puhua arvostuksesta, kun kirjoittaa hömpästä. Eikä siinä mitään, hömppä on ihan ok. Huomautin vaan sisäisestä ristiriidasta. En lytännyt.

Kumpikohan meistä kirjoittaa kärkevämmin?

Peace, Helli.

Helli Pippanen kirjoitti...

Ymmärrän ristiriidan, mutta tietysti kuumakallena tartuin kommenttiisi, koska tunsin sen haukkuvan toimintaani tyhjänpäiväiseksi.

Rauhaa myös sinne!

Tiia kirjoitti...

Ihan samaa mieltä olen, ja naistenpäivänkin merkitys on ikävä kyllä kääntynyt päälaelleen, ja silloin naisille kannetaan kukkia ja suklaata, vaikk kyseessä onkin tasa-arvon kannatus päivä, vai miten se sanotaan :p Mutta sulla on blogissasi aina asiatekstiä, jatka samaan malliin!

Helmi kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu! Mä rustasin mun muutamalla hyvälle ystävälle meidän ns. insidefoorumilla hyvät naistenpäivän toivotukset saatesanoin: "Tärkeintähän ei oo, että miehet meitä nimenomaan tänään tai muulloin muistaisivat, vaan että muistetaan ite ittemme ja toinen toisemme - eikä ainoastaan yhtenä päivänä vuodessa vaan nonstoppina läpi elämän, jotta pysytään päättäväisinä ja jalat maassa, itsenäisinä ja riittävän itsekkäinä, vahvoina mutta inhimillisinä, tärkeinä olentoina, naisina, eikä muututa lattean litteän mielipiteettömiksi miesten tai muiden koristeiksi!"
Loppujen lopuksi vain yksi vastasi hyvät naistenpäivät myös mulle, mutta muut eivät reagoineet mitenkään. Tuli vähän hölmö olo ja fiilis, että ne näki tossa nyt jonkun olemattoman piiloviestin siitä, miten kyseenalaistan niiden parisuhteet omien kullanmurujensa kanssa tällä kovin feministisellä lausahduksellani. Tai ihan kuin olisi väärin, että naiset toivottavat toisilleen hyvää naistenpäivää ja tuntevat yhteenkuuluvuutta - ihan kuin parisuhteessa oleville naistenpäivä tarkoittaa vain yhdessä olevan parin välistä erityispäivää, jolloin miehen tulee antaa naiselleen erityistä huomiota. Kuten ystävänpäivänäkin ihmiset painottavat eri asioita: joidenkin mielestä tärkeintä on vain huomioida omaa rakastettuaan, joidenkin mielestä kyse on nimenomaan YSTÄVÄNpäivästä eikä vain parisuhdepäivästä.

Musta tuntuu, että joidenkin mielestä sana "feministi" on kuin kirosana. Oon just käyttänyt hemmetisti aikaa historian yo-kokeeseen lukemisen parissa, ja kaikki menneisyyden epätasa-arvoisuudet jaksaa siitä huolimatta ihmetyttää. Miten naisen asemasta joskus pystyikin tulla niin alhainen, ja kuinka vähän aikaa siitäkin on, kun Suomessakin säädettiin viimein holhouslaki, joka vapautti edes naimattomat naiset miesten holhouksesta. Ollaanhan tässä edetty jo pitkälle, mutta huomaahan sen, että useimmiten miehillä tuppaa olemaan viimeinen sana ja miesten mielipiteet otetaan vakavammin kuin naisten. Parannettavaa on, mutta en oo asiaan tarpeeksi perehtynyt että voisin ruveta kaikkea tähän erittelemään. En todellakaan oo mikään kaikkein radikaalein tapaus, kun en vihaa miehiä tai ole ärhäkkä, hysteerinen, lyhyttukkainen tai lesbo, mutta kun kerran koen itseni liberaaliksi feministiksi, niin miksi sitä vähättelemäänkään. :)

Mua periaatteessa kiinnoistaisi yhteyskuntavaikuttaminen, olisi paljon sanottavaa ja jotkut eduskuntaan asti kiivenneet älykääpiöt saa lähestulkoon sapen kiehumaan, mutta loppujen lopuksi on niin paljon mielenkiintoisempiakin asioita ja olisin poliitikoksi liian herkästi asioista itteeni ottava. Blogi on yksi keino tuoda mielipiteensä ilmi ja yrittää herättää keskustelua, ja vaikka blogia ei juuri nyt pitäisikään tarkoituksena saada uskottavuutta, ei sitä tiedä mihin se vuosien varrella voisikin suuntautua, hömppään vai kantaaottavampaan settiin.

Vähän tällaiset myöhästyneet naistenpäivän onnittelut nyt sulle! :)

Helli Pippanen kirjoitti...

Nimenomaan! Kiitos kannustavista sanoista <3

Helli Pippanen kirjoitti...

Kiitoksia paljon! :) Mä oon samaa mieltä about kaikesta. :D Facebookissakin joku muistutti, että hei muistetaan tyttöjä, jotka eivät esimerkiksi saa käydä koulua sukupuolensa takia. Ja että voisimme juhlia toinen toisiamme, eikä vain vaadita omaa miestä väkisin muistamaan. Voi olla, että siitäkin jotkut ottivat jotenkin nokkiinsa, vaikka kirjoittaja oli totuuden äärellä.

Ja juuri tämä Suomenkin tilanne täytyy muistaa, kyllähän täällä saa naiset turpaan ihan päivittäin. Tämän vuoden teema oli kuulemma joku naisiin kohdistuva väkivalta tms, mutta ei sitä ole paljon missään huudeltu (nähdäkseni).

Pidetään lippu korkealla!

Shannon kirjoitti...

Erinomainen kirjoitus :) Itseäni ärsyttää feminismin yleisen kritisoinnin lisäksi se, miten jotkut väittää ettei sitä enää tarvita Suomessa. Yleensä tämän sanojat on -hassua kyllä- miehiä, jotka ei ilmeisesti pysty tajuamaan, että tämä on yhä edelleen miesten maailma. Ja sekin, että feminismi on tasa-arvoliikkeen yksi osa-alue, eikä ole viemässä oikeuksia keneltäkään muulta. Tai että suomalainen feministi ajaisi vain omia oikeuksiaan. Huoh. No mutta, vaikka vielä onkin tehtävää, niin tulevaisuus näyttää hyvältä.

Helli Pippanen kirjoitti...

Kiitos Shannon :> Ja tuo juuri ärsyttää muakin, muistan joidenkin nuorten miesten huvittuneita katseita kun olen edes maininnut jotain feminismiin viittaavaa. Mutta, parempaanpäin pikkuhiljaa!