perjantai 1. helmikuuta 2013

Täältäkin pesee syömisvinkkejä!

Phuuh, mitä terveellisen ruuan ja rasvanpolttoneuvojen ilotulitusta tämä tammikuu! Tosi moni blogi, joita luen virallisesti ja en niin virallisesti, ovat luonnollisesti laittaneet elämäntapamuutoksistaan ja liikkumisestaan postauksia. Mikäs siinä! Mietin välillä, että miten ne jotkut hurjan paljon laihduttavat ihmiset pystyvät pitämään rotia sitten sen laihdutusurakan jälkeen. Siispä minäkin listasin asioita, jotka auttavat ainakin minua pysymään ruodussa.

Siitä se alkoi! Otin reipas vuosi sitten kuvan ensimmäisestä makaronilaatikostamme. :) Ihan tervettä, heh..
Syön joka päivä kotiruokaa. Emme kaupassa käydessämme oikeastaan edes käy valmisruokaosastolla, koska varsinkin J on niin tohkeissaan uusista resepteistä että etsimme lähinnä niihin ruoka-aineita. Ei lipsu niin helposti Heselle kaupungilla, kun tietää että kotona odottaa kunnon safkaa.

Syön hitaasti ja nautin ruuasta. Kanssasyöjiä tämä saattaa joskus harmittaa, mutta en pysty yleensä ahmimaan ruokaa. Olen kuullut että ruoka sulaakin helpommin, kun syö rauhassa. Lääkärit-ohjelmassa sanottiin jotain siitä, että aivot tietävät 20 minuutissa syömisen aloittamisesta, että nyt olet kylläinen. Miettikää nyt, kuinka paljon joku ehtii jo 10 minuutissa mättää suuhunsa!Call me a tight ass, mutta meillä on ruokabudjetti. Saattaa kuulostaa kireältä, mutta emme silti jää oikeasti paitsi mistään paitsi naudan ulkofileestä. Siihen budjettiin ei myöskään mahdu enää karkkeja, keksejä tai kaupan vanukkaita. Voitto! Okei, nuo ravintola-annokset ja krapulapitsat revitään sitten budjetin ulkopuolelta...

Syön kasvisruokaa. Nyt kasvissyöjät ovat varmaan että "no shit, Sherlock", mutta itse tajusin asian vasta viime vuoden puolella ja tartuin härkää palleista tammikuussa. Siitä ruuasta ei tule näemmä ähkyä jälkikäteen, ja se on tietysti terveellisempää kuin joku possu kermakastikkeessa. Etsimällä löytää ihania reseptejä, esimerkiksi tuolla ylhäällä on kuva kesäkurpitsa-vuohenjuustovuuasta. Omnom.
 
Alkusyksystä kävimme Tukholmassa siskon kanssa, salaattia pöytään!

Hehe, risotostakin saa tosi gurmeen näköistä, kun sen oikein oivaltaa.
Pienet valinnat. Viimeksi keskiviikkona syödessäni ystäväni kanssa ihanassa Kertussa mietin hetken, että otanko ruokajuomaksi kokiksen vai vettä. Vedellä mentiin, koska päätin siinä hetkessä että ei mun jumankauta tarvitse koko ajan saada kaikkea herkkua. Vaihdoin myös pari viikkoa sitten perjantai-illan sipsipussin porkkanoihin, joita vetelin varmaan pussillisen dipin kanssa. Se on vähintäänkin yhtä hyvää, eivätkä sormet tule ihan rasvaisiksi.

Kaupat ja mainokset tulvivat ihanaa syötävää. Ei siis mikään ihme, ettei meinaa onnistua laihdutuksessa saati sitten pysyä siinä tavoitteessa. Haluaisin tsempata niitä, jotka oikeasti haluaisivat jotain muutosta aikaan. Hiljaa hyvä tulee! Ja olkaa armollisia itsellenne. Minä ainakin aion edelleen herkutella: menen tänään tyttöjen iltaan, johon tietysti kuuluvat ruhtinaalliset muonitukset. Railakasta perjantaita! :)

4 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Hyviä vinkkejä! :) pitääkin tarttua näihin.. :D

Helli Pippanen kirjoitti...

Kiva jos oli hyötyä, siitä vaan! :)

Johzu kirjoitti...

oi ku alko haluttaa makaroonilaatikkoo (: oot kyl hyvä kokkaan näköjää ^^

lukijasi, forangelseyes.blogspot.fi

Helli Pippanen kirjoitti...

Thanks, tosin vielä toistaseks se parempi kokki on poikaystävä. :D Täältä tullaan kovaa vauhtia perässä!