maanantai 19. marraskuuta 2012

Kielipoliisin aamunavaus

Nykypäivänä moni kuvittelee että suomea voi puhua miten sattuu, ja ihmiset kuulostavat naurettavilta. Kirjoittaminen on yksi intohimoistani ja tiedän että se on monen muunkin, joten esittelenpä tässä aikani kuluksi sanat, jotka ovat varmasti mediaseksikkäitä(myöskin vähän ällö sana) mutta saavat minut usein näkemään punaista:
  • aivopieru. itse olet pieru
  • sosiaalinen media. eli facebook ja blogit
  • omata. kukaan ei oikeasti omaa yhtää mitään, sen sanoi joku ihan asiantuntija.
  • syrjäytyminen. tämä sana nyt kaipaa perinpohjaista selvittämistä
  •  pointti.pointtipointtipointti
Jumppaohjaaja sanoi kerran erään biisin soidessa, että "burn the floor" kuulostaa todella tyhmältä suomeksi huudettuna. Ehkä meidän ei siis pitäisi langeta suomentamaan vapaasti kaikkea mikä eteen sattuu. Pahin moka, jonka kerran netistä luin(joku satunnainen kommentti Facebookissa): "Minä löydän tämän hauskana."  Anteeksi mitä? Toivon todella, ettei mies ollut tosissaan ja että kyseessä oli vain jokin AIVOPIERU.

Hyvää maanantaita vaan teillekin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sosiaalinen media on oikea käsite, joka on osa suurempaa Web 2.0 -ideaan perustuvaa internetissä tapahtunutta muutosta. Se ei käsitä pelkästään facebookia ja blogeja, vaan myös muita osallistavia ja aktivoivia sovelluksia kuten Twitter, Pinterest...loputon lista.

Kyseessä ei ole mikään "keksimällä keksitty" tai "trendikkyyden" vuoksi käytetty sana vaan ihan oikea käsite, joka kuvaa uutta ilmiötä.

Faktat haltuun, kirjoita sitten.

Helli Pippanen kirjoitti...

Ajattelin jo tätä aivopiarupostausta kirjottaessani, että joku tohon sanaan tarttuu rautalangalla. Tiiän myös että se on ihan virallinen käsite, mutta mua ärsyttää se silti! :D